Las Naves acull una experiència multisensorial sobre la València del futur

27 de gener de 2020
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Ha sigut organitzada per Ingenio CSIC-UPV (Institut de gestió de la innovació i el coneixement) en col·laboració amb Las Naves.
  • L’objectiu del seminari interactiu sobre la ciutat post-fòssil del futur és pensar la València del futur a través dels sons i del silenci.

Aquest matí ha tingut lloc en Las Naves una sessió multisensorial en la qual 27 participants han pogut experimentar com serà la ciutat sostenible del futur gràcies a una activitat basada en l’escolta immersiva de diferents músiques i ambients. Aquesta activitat ha sigut organitzada per Ingenio CSIC-UPV (Institut de gestió de la innovació i el coneixement) en col·laboració amb Las Naves.

L’activitat ha sigut impartida per Sun City, un col·lectiu de teatre musical que crea performances, instal·lacions, podcast, experiències interactives i música sobre la ciutat del futur. Una ciutat sostenible, post-fòssil. Una ciutat utòpica, en realitat, que té en compte el medi ambient, el clima i, sobretot, les persones. Una ciutat basada en la igualtat, que rebutja els guanys personals exorbitants. Els membres principals de Sun City són els músics Ivo Schot i Frank van Kasteren i el director/dramaturg Jeek tingues Velden.

L’experiència immersiva té el nom de C.O.S.A.S. (City of Sounds and Silence – Ciutat dels Sons i el Silenci), un paisatge sonor binaural en el qual, a través del so, se’ns situa enmig de la ciutat del futur. A través d’aquests sons s’ha activat la imaginació del receptor i s’ha inicia un diàleg en el qual els participants han compartit les seues pors i desitjos de la València del futur.

Les ciutats tenen el potencial de ser les pioneres per a abordar el repte de tindre una ciutat més sostenible. Principalment perquè poden ser més flexibles que els estats o regions. A més, les ciutats poden tindre una major responsabilitat ja que, per a començar, han contribuït enormement al problema.

COMPARTEIX:
TW - FB