Las Naves acull la presentació de tres ferramentes innovadores d’avaluació social

2 de maig de 2023
CATEGORIA:
Avaluació de Polítiques Públiques
INFORMACIÓ:
COMPARTEIX:
TW - FB

/ Entitats com la Fundació Sant Joan de Déu, la Universitat de València i la plataforma Nittúa, es donen cita demà en Las Naves per presentar tres eines que permeten avaluar l’impacte real de les intervencions socials

/ El públic assistent, coneixerà aquestes ferramentes que investiguen l’impacte de la pobresa energètica, analitzen els serveis d’atenció a les persones sense llar i diagnostiquen els nivells de risc i desprotecció de la infància i adolescència

El centre d’innovació social i urbana de València Las Naves serà demà l’amfitrió de la jornada “Eines innovadores per a l’avaluació social”, un encontré organitzat amb col·laboració de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, i en el que es presentaran tres ferramentes pioneres dins de l’avaluació social. En concret es tracta d’eines destinades a investigar l’impacte de la pobresa energètica, l’atenció a les persones sense llar i el diagnòstic de nivells de risc i desprotecció de la infància i adolescència.

Totes aquestes ferramentes permeten millorar la formació i el coneixement d’aquelles persones que treballen en l’àmbit social, tant des de l’administració pública, com des de l’àmbit privat i especialment des del tercer sector. Professionals, en definitiva, que aprofundeixen en les necessitats dels col·lectius socials, i que, amb aquestes eines, poden, per tant, dissenyar millors intervencions.

Durant la jornada es presentarà a càrrec de Las Naves la ferramenta de mesura de l’impacte de la pobresa energètica sobre el benestar, la qual quantifica i analitza aquest impacte, valorant els efectes col·laterals que pot tindre sobre les vides de les persones que tenen un accés limitat a l’energia.

A més, la Fundació Sant Joan de Déu, donarà a conéixer l’eina LongHome, destinada al monitoreig i avaluació dels serveis d’atenció a les persones sense llar, i la Càtedra Luis Amigó de la Universitat de València presentarà per la seua banda el DAP 360º, un diagnòstic en temps real del nivell de risc i desprotecció de la infància i adolescencia.

Per últim, en aquesta jornada també escoltarem experiències de transformació social, com és el cas de la plataforma d’innovació social i económica, Nittúa.

COMPARTEIX:
TW - FB