Las Naves acull la fallada dels premis del Robotic Online Short Film Festival

24 de gener de 2018
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El festival és una idea original de El Caleidoscopio, organitzadora del certamen internacional de curts de ciència ficció amb robot que aquest any celebra la seua segona edició.
  • Els premis es donaran a conèixer al juliol en Las Naves -qui col·labora habitualment amb El Caleidoscopio-, durant la celebració d’unes jornades obertes al públic que giraran entorn de la robotització.

El Robotic Online Short (ROS) Film Festival s’ha presentat aquest matí a la seu de la Fundació COTEC per a la Innovació i fins al 30 de juny estarà obert el termini de presentació de curtmetratges. El Caleidoscopio ja ha treballat en diversos projectes innovadors en Las Naves, com són el programa «Momo», la «Fira Aèria» o «Programa la teua obra».

El pròxim mes de juliol, Las Naves serà l’escenari on el ROS Film Festival fallarà els premis de curts de ciència ficció amb robots, en el marc d’unes jornades obertes que inclouran ponències i performances. La cita serà, per tant, un fòrum de debat on es parlarà sobre robotització, sobre el futur que ens espera, i on es reflexionarà sobre les relacions entre humans i robots i entre els propis robots.

En la primera edició del ROS Film Festival, celebrada l’any passat, participaren 48 curtmetratges procedents de 16 països. El festival és una idea original nascuda de la mà de El Caleidoscopio, entitat membre del Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, i que col·labora en diversos projectes amb Las Naves. Entre aquestes iniciatives està actualment en marxa el programa educatiu innovador «Momo», destinat a la formació del professorat d’ESO i Batxiller en la producció de curtmetratges i ús d’impressores 3D per a la construcció d’elements mecànics; així com les dues entitats han desenvolupat conjuntament altres projectes anteriors com «Programa la teua Obra», un projecte educatiu de teatre i curts on robots i humans són els protagonistes; o la «Fira Aèria» també de formació del personal docent en noves tecnologies.

Candidatures del ROS Film Festival

Segons els seus organitzadors, el ROS Film Festival naix com una aposta firme per l’art i la robòtica. «Volem que creadors, tecnòlegs i el públic en general imagine un present i futur pròxim en el que la intel·ligència artificial i la robòtica tinguen un gran impacte en la societat, i ho volem fer mitjançant un gènere com és el cinema de ciència ficció, i a través de la figura del robot», ha explicat el director de ROS Film Festival, Ricardo Domínguez.

El certamen mantindrà obert fins el 30 de juny el termini de presentació dels curtmetratges, a través de la web del Festival. Hi ha quatre categories: Real Robots -amb robots reals programables-, Fictional Robots –amb personatges robòtics fets amb tècniques clàssiques de cinema, i dos seccions fora de competició: Publicitat -audiovisuals on la història se centre en la promoció o venda de robots-, i Videojocs, on almenys un dels personatges siga un robot o la història es desenvolupe en un món altament robotitzat.

La fallada del festival serà en juliol en les jornades que acollirà Las Naves, i el lliurament dels guardons se celebrarà en octubre, durant el IROS2018, el major esdeveniment d’investigació en robòtica del món, que enguany se celebra a Madrid.

La Fundación Cotec, on s’ha presentat hui el festival, és una organització sense ànim de lucre, la missió de la qual és promoure la innovació com a motor de desenvolupament econòmic i social.

COMPARTEIX:
TW - FB