Las Naves acull els tallers virtuals d’Atenea sobre art-teràpia, ‘fashion wearables’ i vídeo dansa

13 de maig de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Atenea té com a compromís social la promoció de la figura de la dona creadora i tecnòloga entre els més joves.
  • Els tallers es podran seguir a través de la web (www.lasnaves.com) i xarxes socials del centre d’innovació Las Naves.

El centre d’innovació Las Naves difondrà a través del seu web i xarxes socials diferents tallers virtuals gratuïts de la plataforma Atenea sobre ‘fashion wearables’, art-teràpia i vídeo dansa. Aquests tallers van dirigits a xiquetes i joves.

La plataforma Atenea ha desenvolupat durant el confinament per l’expansió del COVID-19 un programa de videotutorials i webinars dirigits a infants i preadolescentes. El Programa Mentores es basa en la transmissió de coneixements STEM o CTEM (Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) a través de pràctiques artístiques contemporànies digitals i electròniques de mà de dones artistes nacionals i internacionals. Un compromís que comparteix Las Naves en projectes en els quals treballa com el concurs de vídeos ‘De Major vull ser com” o els ‘Murals Interactius Dones de Ciència’, dins dels seus objectius de Desafiament Stem i Joventut Inclusiva, amb activitats que aborden nous camps d’oportunitat social i laboral des de la ciència i sectors emergents.

El programa, finançat per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), té com a compromís social la promoció de la figura de la dona creadora i tecnòloga entre els més joves. Un dels principals objectius és que a través de les artistes les més xicotetes i joves troben una figura mentora i d’inspiració que les acoste a les carreres tecnològiques i científiques. Per això el programa està especialment enfocat en xiquetes i joves, encara que no únicament, i involucra a més la participació de les mares i pares en el desenvolupament dels tallers.

Els tallers virtuals s’aniran publicant al llarg del mes de maig i inici de juny mentre les primeres fases de desescalada es duen a terme a Espanya i els xiquets i joves segueixen sense poder acudir a les aules. Sent totalment gratuïts, els tallers abasten tècniques com a robòtica, fashion wereables, bio art, codi creatiu, art performatiu i sonor, vídeo dansa i art teràpia per a col·lectius amb diversitat motora i funcional. Les artistes que participen són María Castellanos, Mónica Rikić, Alba G. Corral, Llusia Peiró Lloret, Aesun Kim, Clara Molinicos, la companyia de dansa catalana DansPXL, Alayna Hughes i Valeria Herrero.

La programació que tindrà lloc en la web i xarxes socials de Las Naves comença amb dos vídeo tutorials que es poden visionar ja: un sobre ‘Fashion wearables’ impartit per Aesun Kim (https://youtu.be/r_jwvwjnupy) i un altre de ‘Artteràpia en la nova era digital’ de l’artista Valeria (https://youtu.be/kvabx3cvep8). Tots dos estaran disponibles fins al 16 de maig.

I la setmana que ve tindran lloc dues webinars sobre ‘Vídeo dansa’, impartits per Marta Arjona i Mei, que es realitzaran el divendres 22 de maig a les 18.00 hores i el dissabte 23 de maig a les 11.00 hores, i podran seguir-se en directe.

Atenea (www.atenea.in) és una iniciativa de la Universitat Politècnica de València. Una plataforma dedicada a la trobada i col·laboració de dones pertanyents a les àrees CTIM i de les set arts, apostant per la cooperació entre associacions i centres de diferent naturalesa en l’àmbit de la cultura, tecnologia i les arts. Atenea basa la seua metodologia en la combinació d’art, ciència i tecnologia com a eina d’innovació i creativitat aplicable punt en carreres d’enginyeria i ciències pures, així com en àmbits educatius no universitaris. El projecte està dirigit per la catedràtica d’universitat Nuria Lloret Romero i coordinat per Elena Robles Mateo i realitza una conferència anual a la ciutat de València.

COMPARTEIX:
TW - FB