L’alcalde aposta per una ciutat inteligent per a la ciutadania, on la innovació i la tecnologia atenguen els interessos de les persones

7 de juny de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

  • L’alcalde de València, Joan Ribó, ha intervingut en l’obertura del congrés internacional ‘Smart Cities for Smart Citizens. Nous reptes urbans’, que ha començat este matí en l’edifici Veles e Vents de la Marina. Ribó ha destacat l’esforç del Govern de la Nau «per fer de la ciutat un model de gestió públic eficient, una Smart City per a la ciutadania», on la innovació i la tecnologia atenguen els interessos de les persones i servisquen per millorar la seua qualitat de vida

«És una satisfacció que València aculla un congrés de Smart Cities, i que siga concretament en La Marina, que s’està configurant com a un ecosistema obert d’innovació urbana i com al cor de la renovació i la innovació tecnològica», ha afirmat Joan Ribó en finalitzar la seua intervenció en este fòrum en què la ciència, la tecnologia i la innovació són abordades com a elements per al desenvolupament de ciutats intel·ligents. «València està ja molt avançada com a ciutat intel·ligent, però vull ressaltar que ha de ser una Smart City per a la ciutadania, pensant en l’interés i en millorar la qualitat de vida de les persones. Els sensors són per millorar la qualitat de vida de la ciutadania, no la tècnica per la tècnica, ni els sensors pels sensors, sinó que val tot allò que millore la qualitat de vida dels ciutadans».

Després de referir-se a les decisions de planificació urbana i construcció del model de ciutat preses en els últims anys, «que han fet de València una de les ciutats de referència en l’arc mediterrani», Ribó ha afirmat que «en els últims anys, l’Ajuntament de València ha desenvolupat un conjunt d’iniciatives orientades a l’evolució cap a un model de ciutat intel·ligent. Estes iniciatives s’enquadren dins dels 3 eixos d’actuació (Creixement Intel·ligent, Sostenible i Integrador) i de les 6 iniciatives emblemàtiques (Innovació, Societat Digital, Clima‐Energia‐Mobilitat, Competitivitat, Ocupació i Cohesió Social) contemplades en el programa Horitzó 2020 de la Unió Europea».

En la seua intervenció ha parlat també del Pacte Local per la Innovació, del Geoportal, projecte VLCi, portal de transparència i dades obertes, portal ‘valènciaalminut’, projecte europeu Matchup i altres iniciatives per «convertir la ciutat en un espai urbà amable i vivible per a la ciutadania i els visitants a la ciutat. Un espai urbà, eficient i sostenible a través de les tecnologies i els processos intel·ligents, seguint la idea de fer més amb menys, és a dir, gestionar eficientment tots els servicis, per convertir un nucli urbà en un espai de convivència amb les infraestructures més capdavanteres».

Més informació ací

 

 

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and Innovation programme under grant agreement N°774477.

 

 

COMPARTEIX:
TW - FB