L’Ajuntament de València posa en marxa “Majors sobre rodes” per a fomentar l’envelliment saludable

20 de octubre de 2021
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB

“El Marítim Innova” té previstes 52 accions innovadores en Poblats Marítims

  • Els veïns i veïnes de Poblats Marítims poden de manera gratuïta fer passejos en tricicles elèctrics conduïts per voluntaris i professionals.
  • Aquesta iniciativa és una de les accions que està desenvolupant el projecte europeu MAtchUP en Poblats Marítims sota la marca local “El Marítim Innova”.
  • Les persones majors poden participar en aquesta iniciativa escrivint un email a majorssobrerodes@lasnaves.com o contactant per telèfon o whatsapp al número 644 76 87 19

L’Ajuntament de València, a través del centre d’innovació Las Naves, ha posat en marxa la iniciativa ”Majors sobre rodes”, amb la finalitat de fomentar l’envelliment actiu en totes aquelles persones majors que vulguen tindre la sensació d’anar amb bici, independentment de la seua condició física.

El regidor d’innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha explicat que “gràcies a Majors sobre rodes els veïns i veïnes poden veure com la innovació contribueix a millorar la seua qualitat de vida, mitjançant un servei personalitzat, sostenible, segur i gratuït”.

A més, l’edil ha explicat que “aquesta iniciativa ajuda a combatre la soledat i l’aïllament d’una manera terapèutica ja que anar en tricicle permet que siga una activitat dinámica, en companyia i que la ciutat et sorprenga en cada recorregut”.

En concret, cada tricicle té una autonomia de 30 km i compta amb una capacitat per a dues places més el conductor. Des de l’organització es puntualitza que el servei sempre s’oferirà amb les màximes garanties de seguretat per a les persones usuàries, seguint les normatives sanitàries vigents.

Totes les persones que vulguen participar poden fer-ho escrivint un email a majorssobrerodes@lasnaves.com o contactant per telèfon o whatsapp al número 644 76 87 19, i així concretar l’horari, recorregut, temps de passeig i lloc de recollida.

MAtchUP en Poblats Marítims

 

El projecte europeu ha desenvolupat ja diverses accions en Poblats Marítims, com l’acció d’eficiència energètica en les llars “Del Marítim Al Món”, o l’acció de mobilitat sostenible en el repartiment de mercaderies “De la cistella a casa”, entre altres.

El projecte europeu MAtchUP és finançat pel programa H2020 i a València participen l’Ajuntament de València, l’Empresa Municipal de Transport (EMT), el centre d’innovació Las Naves, WITRAC, la Fundació Municipal València Clima i Energia, la Universitat Politècnica de València (UPV), ETRA Investigación y desarrollo, l’Institut Tecnològic de l’Energia (ITE), Sènior Europa, S.L. (KVELOCE). A més, a nivell nacional també intervenen la Fundació CARTIF de Valladolid i la Fundació Tecnalia Research & Innovation de Sant Sebastià. Per a més informació: www.elmaritiminnova.com

 

Missions València 2030

 

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

 

Gràcies a Missions València 2030 València s’ha situat a l’avantguarda europea de la innovació orientada a missions, havent sigut reconeguda per la Comissió Europea com una de les sis ciutats europees més innovadores en 2020 i aspirant a Capital Europea de la Innovació.

COMPARTEIX:
TW - FB