L’Ajuntament de València posa en marxa la campanya “Del Marítim al Món” per a estalviar en les factures energètiques de les llars

23 de març de 2021
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB

  • “Del Marítim al Món” és una de les accions de “El Marítim Innova” l’objectiu del qual és fomentar l’eficiència energètica en les llars de Poblats Marítims.
  • Els veïns i veïnes del Marítim podran estalviar energia fins a un 10% en els seus habitatges de manera gratuïta a través d’uns sensors i una app en el mòbil.
  • Per a totes les persones interessades en aquesta campanya ciutadana, tota la informació es troba disponible en: www.delmaritimalmon.com

En el marc del projecte europeu MAtchUP i sota la marca local “El Marítim Innova”, l’Ajuntament de València al costat del centre d’Innovació Las Naves i en col·laboració amb els socis locals del projecte, llança la campanya de participació ciutadana “Del Marítim al Món”.

Aquesta campanya està dirigida a totes aquelles persones amb interès i sensibilitat en els temes relacionats amb l’eficiència energètica i que visquen en el Districte de Poblats Marítims que inclou els barris de la Malva-rosa, Cabanyal-Canyamelar, Grau, Natzaret i Beteró.

El Regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha animat a la ciutadania de Poblats Marítims al fet que participe en aquesta campanya l’eslògan de la qual deixa clara les seues intencions. “Volem que Poblats Marítims siga referència a nivell internacional de com podem ajudar a tindre un planeta més sostenible aprenent a reduir els nostres consums energètics a casa”.

En aquesta línia, l’edil ha explicat que s’ha posat en marxa una campanya per a fomentar la participació ciutadana i per a explicar els múltiples beneficis d’aquesta campanya, “començant pels econòmics, ja que es pot arribar a estalviar un 10% en les factures a final de mes, però també per les millores en el medi ambient tant per al barri, com per a la ciutat i el planeta”.

En concret, en els habitatges participants s’instal·laran uns sensors que recolliran dades anonimitzades sobre el consum elèctric i de gas, temperatura i humitat interior. Tota aquesta informació podrà ser consultada per cada participant de manera privada gràcies a una aplicació mòbil. A més, els participants podran rebre assessorament personalitzat i professional per a millorar el seu consum.

La participació, que no té cap mena d’obligatorietat de permanència, és gratuïta, així com la instal·lació, formació per a l’ús de l’APP, assessorament, i desinstal·lació.

“El Marítim innova”

És una iniciativa local que naix dins del projecte europeu MAtchUP. L’objectiu és dissenyar i implementar solucions innovadores en els sectors de l’energia, la mobilitat i les tecnologies de la informació i comunicacions (TIC), amb la finalitat de millorar la vida del veïnat de Poblats Marítims.

El projecte europeu MAtchUP és finançat pel programa H2020 i es desenvolupa en tres ciutats simultàniament: València, Dresden (Alemanya) i Antalya (Turquia). L’Ajuntament de València té un paper rellevant a l’ésser l’entitat coordinadora del projecte europeu.

A València participen l’Ajuntament de València, l’Empresa Municipal de Transport (EMT), la Fundació Municipal València Clima i Energia, el centre d’Innovació municipal Las Naves, WITRAC, la Universitat Politècnica de València (UPV), ETRA Investigación y desarrollo, l’Institut Tecnològic de l’Energia (ITE), Senior Europa, S.L. (KVELOCE). A més, a nivell nacional també intervenen la Fundació CARTIF de Valladolid i la Fundació Tecnalia Research & Innovation de Sant Sebastià.

Més informació:

www.delmaritimalmon.com

www.elmaritiminnova.com

www.matchup-project.eu

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and Innovation programme under grant agreement N°774477

COMPARTEIX:
TW - FB