L’Ajuntament de València instal·la una coberta enjardinada en el centre de majors de Benicalap que millorarà la salut i el medi ambient

4 de juny de 2020
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Aquest tipus de solucions basades en la natura (SbN) actuen com un filtre que reté elements tòxics, per la qual cosa contribueixen a reduir la contaminació atmosfèrica.
  • Es tracta d’una de les accions dutes a terme en el barri gràcies al projecte europeu GrowGreen. Està gestionat per la Regidoria d’Emergència Climàtica i Transició Energètica de l’Ajuntament de València i Las Naves, i emmarcat en la iniciativa Més Verd Benicalap.

El centre municipal d’activitats per a persones majors de Benicalap disposa ja d’una coberta verda que ha instal·lat la Regidoria d’Emergència Climàtica i Transició Energètica de l’Ajuntament de València dins del projecte europeu GrowGreen que gestiona a la nostra ciutat amb el centre d’innovació Las Naves. Aquesta iniciativa s’emmarca en la iniciativa Més Verd Benicalap, un conjunt d’accions en el barri que permetran resoldre problemes i necessitats de les persones que viuen en ell.

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica de l’Ajuntament de València, Alejandro Ramon, ha destacat que “la instal·lació d’esta coberta verda en el centre de dia per a persones majors de Benicalap s’emmarca en el projecte europeu GrowGreen, que busca solucions basades en la natura per a combatre els efectes negatius del canvi climàtic, i en concret amb vegetació que cobrirà el sostre i reduirà l’estrés tèrmic de l’edifici, augmentant així el confort i baixant la demanda energètica, amb la reducció de consum i la menor petjada de carboni que això suposa”.

Per la seua part Carlos Galiana, regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, ha assenyalat que “amb la instal·lació de la coberta enjardinada en el centre de majors millorarem la salut psicològica de les persones, a més de contribuir al fet que les condicions mediambientals del barri siguen de major qualitat”.

Les cobertes verdes com la del centre de majors de Benicalap actuen com a filtres de substàncies tòxiques, la qual cosa evidentment redunda en la millora de la salut de les persones. A més són capaços de retindre fins al 90% de l’aigua de pluja i redueixen el calfament atmosfèric i humitegen l’ambient urbà creant així un clima més agradable.

Un altre dels seus beneficis és que amb aquesta coberta enjardinada es reduirà el soroll, la qual cosa beneficiarà també a les persones majors que acudeixen al centre d’activitats. En concret la instal·lada en Benicalap és del tipus extensiu i té una superfície aproximada de 345 m².

Projecte GrowGreen

Gràcies al projecte europeu GrowGreen, i a través de la iniciativa Més Verd Benicalap, en el barri s’estan portant accions, com la instal·lació ara d’aquesta coberta verda, que suposen un pressupost de 3,8 milions d’euros durant cinc anys.

Una d’elles ha sigut el Concurs d’Idees Verdes Col·laboratives que es va posar en marxa perquè el veïnat proposara projectes tenint en compte les seues necessitats. De fet, l’equip de ‘Aliats alats’, que va aconseguir el segon premi, ja ha instal·lat sensors de rates penades en el barri per a conéixer amb exactitud la població existent d’aquests grans aliats de la naturalesa.

València participa en aquest projecte a través de la Regidoria d’Emergència Climàtica i Transició Energètica de l’Ajuntament de València i el centre d’innovació Las Naves.

A més, la iniciativa es desenvolupa a la nostra ciutat des d’un treball conjunt de diverses regidories i serveis municipals (Innovació, Urbanisme, Parcs i Jardins, Horta, Participació, Canvi Climàtic, Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Qualitat Ambiental, Projectes urbans, Planejament, Obres i Infraestructures i Cicle Integral de l’aigua.

COMPARTEIX:
TW - FB