Fotografia d'antena i repetidor de senyal wifi

L’Ajuntament de València impulsa una solució digital per a fomentar les rutes sostenibles i saludables en Poblats Marítims

9 de setembre de 2022
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La solució de l’empresa Libelium ha sigut seleccionada en la I edició del concurs d’idees innovadores “El Marítim Innova”, convocada per l’Ajuntament de València amb el suport de Las Naves i organitzada en el marc del projecte europeu MAtchUP.
  • La finalitat de la idea guanyadora “Greenwalk” és proposar quines són les rutes més òptimes en temps real sobre la base d’aspectes com la densitat de persones, el soroll o els gasos produïts pels vehicles.
  • El premi consisteix en 20.000 euros per a l’execució de la seua proposta amb un termini de dotze mesos per a posar-la en marxa

Els veïns i veïnes de Poblats Marítims podran desplaçar-se per la ruta més sostenible i saludable del seu barri gràcies a un software que facilitarà les millors opcions per al trajecte que desitgen realitzar.

Aquest avanç serà possible gràcies a Greenwalk, un software dinàmic, visual i responsive, que integra dades en temps real sobre la qualitat de l’aire, soroll, tràfic i afluència de persones en un mapa de calor en la plataforma VLCi de l’Ajuntament de València.

El regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha destacat la importància d’aquesta iniciativa que aportarà informació molt útil per a la presa de decisions per part dels responsables polítics, així com “millorarà la qualitat de vida dels veïns i veïnes i incrementarà la rendibilitat del comerç local que també es veurà beneficiat”.

L’edil ha subratllat que aquesta iniciativa encaixa perfectament “amb el repte de convertir a València en una ciutat neutra en emissions en 2030, en el qual se centra la Missió Climàtica en la qual actualment estem treballant”.

Les dades s’obtindran gràcies al desplegament de 6 sensors instal·lats en Poblats Maritims, per a a continuació integrar-los en la plataforma València VLCi de l’Ajuntament de València i creuar-los amb les dades obertes generades per MAtchUP.

LIBELIUM

LIBELIUM és una empresa nascuda en 2006 amb seus a Saragossa i Múrcia dedicada al disseny de solucions intel·ligents per a les seues tres verticals: Sustainability, Smart Cities & Infrastructure i Agrifood. Libelium desenvolupa els seus serveis a nivell mundial, amb focus a Amèrica Central, Amèrica del Nord i Europa. Libelium ha obtingut nombrosos reconeixements al llarg de la seua història i compta amb un equip de més de 80 persones d’alta qualificació.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació, sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment, València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió “ciutats intel·ligents i climàticament neutres”.

COMPARTEIX:
TW - FB