L’Ajuntament de València crea el segell “Comerç Verd” per a Poblats Marítims

21 de març de 2022
CATEGORIA:
Mobilitat
Sostenibilitat
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Aquest segell identifica als comerços del barri que participen en la iniciativa gratuïta i sostenible “De la Cistella A Casa”.
  • Els comerços participants formaran part de la “Ruta del Comerç Verd” que estarà publicada en “El Marítim Innova” i que recollirà la informació més destacada de cada botiga.
  • Iniciativa emmarcada en el marc del projecte europeu MAtchUP, que coordina l’Ajuntament de València a través del centre d’innovació, Las Naves.

Totes les persones que tinguen un comerç en el districte de Poblats Marítims poden obtindre la distinció “Comerç Verd” que atorga el consistori participant en la iniciativa “De la Cistella A Casa”.

És un segell que identifica als comerços que fomenten la mobilitat sostenible i la cura del medi ambient, afavorint l’ús de la bicicleta elèctrica i ajudant al fet que Poblats Marítims siga un barri amb menor contaminació i congestió de trànsit.

En concret, “De la Cistella A Casa” és un servei sostenible que porta la compra des dels comerços als domicilis dels clients en bicicletes elèctriques de manera gratuïta.

Tal com ha comentat el regidor d’innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, “amb aquest segell verd volem reconéixer la labor que fan els comerciants de Poblats Marítims per a tindre un districte més sostenible així com per afavorir les compres en els comerços locals de manera còmoda”.

Actualment, més de 20 comerços de Poblats Marítims s’han adherit a la iniciativa, des de botigues d’alimentació, cura personal, floristeries o botigues d’animals, entre altres.

L’edil ha avançament que tots els comerços que se sumen formaran part de la guia “Ruta del Comerç Verd” que estarà publicada en “El Marítim Innova” i que recollirà la informació més destacada de cada botiga.

Els comerciants interessats a participar es poden adherir a través del número de telèfon 605642911 o enviant un email a delacistellaacasa@lasnaves.com

El Marítim Innova

El barri de Poblats Marítims està sent escenari de diverses accions innovadores dirigides a millorar la qualitat de vida de la ciutadania des de diferents àrees, com a mobilitat o energia, entre altres.

Actualment totes les persones majors del barri poden gaudir de la iniciativa “Majors Sobre Rodes” per a donar de manera gratuïta un passeig en tricicle elèctric al costat d’una persona voluntària que condueix el vehicle.

D’aquesta manera, es fomenta l’envelliment actiu alhora que es fomenta la mobilitat sostenible.

D’altra banda, a través de “Las Naves Brillen” la ciutadania pot participar en la primera planta fotovoltaica pública oberta al finançament col·lectiu i la instal·lació del qual estarà situada en les instal·lacions de Las Naves.

Totes aquestes accions s’estan desenvolupant en el marc del projecte europeu MAtchUP, que està desplegant les accions en Poblats Marítims sota la marca “El Marítim Innova”. Més informació: www.elmaritiminnova.com

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment s’acaba de llançar la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

COMPARTEIX:
TW - FB