L’AJUNTAMENT CONVOCA SUBVENCIONS I PREMIS A LA INNOVACIÓ 2020 PER A AVANÇAR COM A “CIUTAT SALUDABLE, SOSTENIBLE I COMPARTIDA”

8 de maig de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Es destinaran 750.000 euros en matèria de subvencions i 97.500 euros en premis.
  • Per als projectes presentats es tindrà en compte que contemplen les àrees de rellevància de MissionsVLC2030: Ciutat saludable, ciutat sostenible i ciutat compartida.

L’Ajuntament de València ha publicat en el seu tauler d’anuncis les bases de la convocatòria de subvencions per a la realització de projectes d’innovació social i urbana a la ciutat de València 2020, als quals es destinaran 750.000 euros. El consistori municipal ha fet el propi amb les bases de la convocatòria de la 5a edició dels Premis a la Innovació Social i Urbana, als quals es destinaran 97.500 euros. El regidor d’Innovació, Carlos Galiana ha destacat que “tots dos estan orientats a MissionsVLC2030 i al model d’innovació de les quatre hèlixs”.

L’objectiu de les subvencions per a la realització de projectes d’innovació social i urbana a la ciutat de València 2020, a les quals es destinaran 750.000 euros i el termini d’inscripció dels quals s’iniciarà quan es publique la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província, és segons Galiana “implementar i validar metodologies o tecnologies innovadores orientades a l’impacte en les àrees de rellevància de MissionsVLC2030 i amb això la resolució de problemes socials i urbans que afecten el municipi de València i als seus veïns i veïnes”.

Les àrees de rellevància per a MissionsVLC2030 són tres: ciutat saludable, ciutat sostenible i ciutat compartida. En elles es contemplen temes com el foment d’hàbits saludables; la longevitat i envelliment actiu; la lluita contra el càncer i els seus efectes; la reducció de residus; reducció d’emissions CO2; producció i ús d’energies renovables; la salut de la mar, les platges, aigües costaneres i continentals; la reducció de desigualtats de tota índole i de qualsevol col·lectiu; o la reducció de desigualtats entre barris, entre altres.

El regidor d’Innovació ha recordat que el model d’innovació social i urbana de València té interioritzat “el model de la quàdruple hèlix o model d’innovació de les quatre hèlixs, format pel sector privat, les administracions públiques i els seus centres de recerca i instituts tecnològics, i la societat civil”. Les bases de la convocatòria van ser aprovades mitjançant acord en la Junta de Govern Local del passat 30 d’abril.

PREMIS A LA INNOVACIÓ 2020

Per la seua part, la 5a Edició dels Premis a la Innovació Social i Urbana de la Ciutat de València, en la qual es repartiran 97.500 euros, es recompensaran “les millors experiències de recerca i innovació orientada a les àrees de rellevància de MissionsVLC2030”. Uns guardons les bases dels quals van ser ratificades en la Junta de Govern Local del passat 24 d’abril i que es divideixen en cinc categories: millor projecte d’innovació per a una ciutat saludable; millor projecte d’innovació per a una ciutat sostenible; millor projecte d’innovació per a una ciutat compartida; millor projecte d’innovació procedent de col·legis o instituts; i millor recerca universitària en innovació social i urbana.

“Amb la pandèmia de la COVID-19, estos premis són més importants que mai. Es tracta d’idees que solucionaran els grans reptes que les ciutats tenim en l’actualitat i els que tindrem en el futur pròxim. Ajudaran a millorar el benestar col·lectiu de la ciutadania, a tenir eixa ciutat saludable, sostenible i compartida que volem fer de València”, ha conclòs Galiana.

Subvencions ací

Premis Innovació Social i Urbana ací

COMPARTEIX:
TW - FB