L’agència inclusiva IntegrAzafat@s inicia la seua expansió nacional amb aliances i borses de treball en diferents províncies 

27 de juny de 2022
CATEGORIA:
Labs i Makers
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La startup tup promou la integració laboral de les persones amb Síndrome de Down i discapacitat intel·lectual en esdeveniments i congressos
  • L’empresa compta amb aliances amb entitats amb trajectòria consolidades en la integració laboral de persones amb discapacitat, com a Fundación Adecco o Inserta Empleo (Fundación ONCE)

Integrazafat@s és una agència inclusiva de serveis en esdeveniments i congressos que promou la integració laboral de les persones amb Síndrome de Down i discapacitat intel·lectual, en un sector en el qual encara no existeix una vertadera inclusió. Una proposta que va arrancar a València fa poc més d’un any i que, després del seu positiu acolliment, ha iniciat la seua expansió a altres territoris nacionals, amb la creació de borses de treball i suport en aliances amb entitats consolidades en aquest àmbit, com a Fundación Adecco o Inserta Empleo (Fundación ONCE).

Rosa Martínez Sanz, fundadora i CEO de la startup, detalla que “anem replicant el nostre missatge inclusiu per tot el territori nacional, creant diferents borses de treball, amb xics i xiques formats amb el nostre curs de protocol d’esdeveniments, en ciutats com Alacant, Castelló i Madrid. A més, tenim propostes de serveis en altres zones, com Granada i Barcelona, i cada vegada rebem més contactes des d’altres parts d’Espanya”.

A més de l’impacte directe en la inclusió de les persones que exerceixen els serveis en els esdeveniments, “ajudem a trencar els estereotips, normalitzar i a desdramatizar la discapacitat, en posar en valor les seues capacitats, millorar la responsabilitat social de les empreses que ens contracten i al fet que complisquen amb part dels ODS de l’Agenda 2030, així com la seua sostenibilitat, perquè la nostra gestió i serveis integren criteris sostenibles amb el medi ambient”.

La startup ha signat, també, una aliança amb el CEE (Centre Especial d’Ocupació) Castell Vell, de Castelló, on formen a joves amb discapacitat per a ser cuinar i ser cambrers i cambreres, oferint “una doble integració en els esdeveniments en els quals es requerisca el servei de servei d’àpats”.

Mentorització i sinèrgies

Aquest focus en la generació de triple impacte ha propiciat que Integrazafat@s s’integre en la sisena edició de programes de l’acceleradora pública Col·lab, en el centre d’innovació Las Naves.

Haver sigut seleccionada per al Col·lab significa pertànyer, per complet, al mapa emprenedor de València, sota el paraigua de Las Naves, amb tan bo com això implica. Significa ser conscient de la qualitat de la formació que rebré i que aconseguirà que IntegrAzafat@s aconseguisca aqueixa acceleració, aqueix creixement ‘amb cap’ que necessitem en aquest moment de l’emprenedoria. I significa, també, conéixer altres projectes super potents, amb els quals poder crear sinergies positives per a tots, conéixer a les persones que els gestionen i tindre l’oportunitat d’aprendre d’elles”, subratlla la CEO de l’empresa.

Rosa Martínez explica que la proposta d’IntegrAzafat@s va nàixer “per pura necessitat, per a poder donar-li resposta al desig del meu segon fill, amb Síndrome de Down, que volia treballar com azafato en l’empresa en la qual treballàvem la seua germana major i jo. No obstant això, no existia en el mercat cap agència d’azafatas que poguera donar-li treball. Així que vaig decidir crear-la jo i posar fi a aquesta situació tan injusta i tan poc concordant amb la societat moderna en la qual, se suposa, vivim”.

“L’agència està cada vegada més consolidada i són moltes les empreses que volen comptar amb el nostre equip en els esdeveniments que organitzen i, la qual cosa és millor, que ens tornen a contractar en més ocasions”, subratlla la seua fundadora.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació, sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment, València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió “ciutats intel·ligents i climàticament neutres”.

 

COMPARTEIX:
TW - FB