Asistentes a la presentación del proyecto Nueve patrones del diseño en las organizaciónes

L’ADCV presenta els ‘Nou patrons de l’ús del disseny en les organitzacions’ que impulsen la competitivitat empresarial

6 de març de 2024
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB

  • El projecte d’investigació s’ha desenvolupat durant un any, amb la participació de trenta empreses de la Comunitat Valenciana, de diferents perfils i sectors
  • Al costat d’elles, s’ha treballat a definir i comprendre els usos tàctics i estratègics del disseny en les organitzacions que contribueixen a la seua eficiència, sostenibilitat i competitivitat
  • Las Naves acull, el 12 de març, la presentació dels resultats de l’estudi, que s’ha dut a terme en el marc de l’Observatori sobre l’Impacte del Disseny (OID!) de l’ADCV i ha sigut finançat per l’Agència Valènciana de la Innovació (AVI)

La L’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) presenta els ‘Nou patrons d’ús del disseny en les organitzacions’, resultat del projecte d’investigació desenvolupat en l’últim any, en el qual han participat trenta empreses de la Comunitat Valenciana, de diferents perfils i sectors d’activitat. L’objectiu ha sigut definir i comprendre els usos tàctics i estratègics del disseny en les organitzacions, així com els impactes que generen. Les conclusions s’exposaran en una jornada que tindrà lloc el dimarts 12 de març, a les 18.30 hores, promoguda al costat del centre d’innovació Las Naves, oberta a totes les persones interessades a participar.

Els patrons d’ús del disseny no són característiques aïllades d’un model de negoci, sinó habilitats dinàmiques del disseny, destinades a servir i optimitzar el rendiment empresarial. Faciliten la comprensió de l’impacte del disseny en l’estructura i comportaments d’una organització, així com l’obertura de noves maneres d’estimular la seua aplicació a través de mètodes innovadors.

Els resultats del projecte s’han recollit en una guia sobre com realment s’implementa el disseny en la gestió empresarial, que ha sigut dissenyada per Dídac Ballester i es presentarà en el marc de la jornada.

“Poder treballar amb trenta empreses tan diferents ens ha permés comptar amb una radiografia àmplia i contrastada de la integració i el potencial del disseny en el teixit empresarial de la Comunitat Valenciana. S’han validat i ampliat els patrons d’ús del disseny que contribueixen significativament a augmentar la competitivitat i productivitat de les organitzacions i que expliquen, en una certa manera, la relació entre disseny i èxit empresarial”, detalla María Navarro, gerent i responsable de projectes de l’ADCV.

Aquest estudi, desenvolupat en el marc de l’Observatori sobre l’Impacte del Disseny (OID!) de l’ADCV, ha sigut finançat per l’Agència Valènciana de la Innovació (AVI) de la Generalitat -ara integrada en la nova entitat IVACE+i-. Ha sigut codirigit per María Navarro i l’equip estratègic del Oid!: Ricardo Fibla, Alicia García, Kike Correcher, Vicente Blasco i Xavier Giner. La coordinació l’ha desenvolupada Romina Jaimovich, mentre que la investigació de camp ha sigut realitzada per l’antropòleg empresarial Pablo Mondragón.

Programa del dimarts 12 de març, a les 18:30h, en Las Naves

18:30h. Benvinguda: Ramón Arnau, president de l’ADCV.

18:35h. El Oid! i els ‘Nou patrons d’ús del disseny en les organitzacions’: María Navarro, gerent i directora de projectes de l’ADCV.

18:45h. Mesa de conclusions 1: Pablo Mondragón, antropòleg empresarial, Kike Correcher, dissenyador i consultor, i María Navarro, gerent de l’ADCV.

19:15h. Mesa de conclusions 2: Vicente Blasco, dissenyador industrial i gestor de disseny, Xavier Giner, professor i teòric del disseny i codirector del Arxiu Valencià del Disseny, i Alicia García, experta en comunicació i estructures informatives. Tots ells, integrants de l’equip estratègic del OID!

19:45h. Preguntes i debat amb les persones assistents.

20h. Networking.

 

 

 

 

 

COMPARTEIX:
TW - FB