L’absentisme laboral a debat en Las Naves

28 de febrer de 2024
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB

El Centre d’Innovació ha acollit la presentació d’un informe sobre absentisme laboral en 2023 en la Comunitat Valenciana i Múrcia, dirigit per Cegos i amb la col·laboració de Las Naves

La jornada ha inclòs diverses ponències, entre altres temes, sobre l’absentisme laboral des de la perspectiva de la salut, i una exposició, facilitada per Asepeyo, d’experiències de realitat virtual i exoesquelets per a la simulació d’accidents de treball

Consulta ací l’informe

Més de 800 organitzacions de la Comunitat Valenciana i Múrcia, i 240 models han sigut analitzats en l’informe sobre absentisme laboral en 2023 que s’ha presentat en Las Naves en el transcurs d’una jornada centrada en esta temàtica.

El document dirigit per Cegos i impulsat per Las Naves, les universitats de Múrcia i Alacant, el Club de las Buenas Decisiones d’Alacant, el de Recursos Humanos de Castelló i la mútua Asepeyo, és una anàlisi predictiva en la qual s’han recopilat les experiències de les organitzacions -microempreses, pimes i grans empresa-, les seues característiques i la manera de treballar de cadascuna d’elles, així com l’opinió de persones expertes en l’àmbit empresarial.

Segons avancen des de Cegos, este estudi ha permès detectar quines variables organitzatives influeixen en l’absentisme. Així cada empresa pot fer una anàlisi comparada de la seua situació respecte a l’entorn, fer una predicció sobre la seua evolució futura i apostar per línies d’acció per a la millora dels indicadors d’absentisme.

Conclusions

Entre les conclusions de l’estudi que s’han presentat, observem que les empreses més grans tenen major propensió a l’absentisme, i que tanmateix factors com el creixement d’ocupació, la quota de mercat, productivitat i rendibilitat, i altres com una estructura organitzativa definida, una estabilitat, una bona política salarial, i la presència de mesures de conciliació disminueixen l’absentisme laboral.

La salut i l’absentisme laboral

La jornada també ha inclòs una conferència sobre la vinculació de salut i absentisme laboral, i una taula redona entorn de les persones com a factor clau de les organitzacions. El públic assistent a la jornada, a més, ha participat en una experiència de realitat virtual i exoesquelets per a la simulació d’accidents de treball, organitzada per la mútua Asepeyo.

Scheduled Organizaciones de Futuro
COMPARTEIX:
TW - FB