La V edició del concurs “De major vull ser com…” de Fisabio i Las Naves desperta vocacions científiques en adolescents de la Comunitat

7 de octubre de 2021
CATEGORIA:
Igualtat
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Estudiants d’ESO, Batxillerat i FP podran presentar propostes fins al 30 de novembre. Es repartiran 16.000 euros en premis.
  • El dilluns passat es va signar el conveni entre totes dues institucions per a celebrar la nova edició del concurs, que visibilitza el treball de les dones en Ciència, Tecnologia i Innovació.

El director gerent de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio), José Antonio Manrique, i la directora de Las Naves, Marta Chillarón, han signat a València el conveni de col·laboració entre les dues institucions per a celebrar la V edició del concurs de vídeos “De major vull ser com…”, per a fomentar les vocacions científiques entre les xiquetes i adolescents.

El concurs, orientat a l’alumnat d’ESO, Batxillerat i FP de la tota la Comunitat Valenciana, anima que els i les estudiants investiguen i identifiquen referents de dones o col·lectius de dones en disciplines científiques, tecnològiques i innovadores.

A través dels seus vídeos, podran mostrar la rellevància de les aportacions en investigació d’aquestes dones a la societat. A més, el concurs de vídeos també busca reflectir com ha impactat el patriarcat en la vida professional d’aquelles que van decidir dedicar-se a carreres STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

El director gerent de Fisabio, José Antonio Manrique, ha insistit en “el valor d’aquesta iniciativa com a mitjà per a visibilitzar el paper de la dona en la ciència, reduir la desigualtat en l’accés a carreres científiques, i, en definitiva, per a continuar avançant en la construcció d’una societat més justa per a totes les persones”.

Per la seua part Marta Chillarón, directora del centre d’innovació Las Naves, ha posat l’accent en l’augment “de l’interés creixent per participar en ‘De major vull ser com…”, la qual cosa demostra que estem en el camí correcte en posar en marxa projectes que acaben amb els estereotips de gènere i facen de la nostra una ciutat inclusiva i una societat per a totes i per a tots”.

El termini per a presentar les propostes finalitzarà el dia 30 de novembre de 2021 a les 23.59h. En les bases del concurs es detalla com aportar la documentació necessària i la plataforma per a pujar els vídeos, que enguany es durà a terme a través de la web de EasyPromos.

En total, més de 600 alumnes/as de 40 centres educatius de tota la Comunitat Valenciana han participat durant les passades quatre edicions del concurs, en les quals s’han presentat 220 propostes. Figures com la de Rachel Carson, María Monstessori, Ana Payo o Lynn Margulis són algunes de les protagonistes de tots aqueixos vídeos, que poden veure’s en el blog del concurs.

Premis

El concurs repartirà 16.000 euros en premis per a l’adquisició de material tecnològic i/o científic, tant per al centre educatiu com per a les persones o equips autors del vídeo.

Com en les anteriors edicions, s’entregaran dos premis (en la categoria d’ESO i Cicle Bàsic d’FP; i en la categoria Batxillerat i cicle mitjà i superior d’FP) en cadascuna de les quatre modalitats: premi al Millor Guió, premi a la Millor Producció Audiovisual, premi al Vídeo més Innovador en la Selecció del Personatge o Col·lectiu i premi del Público al Millor Vídeo.

Webinars educatives

Les webinars educatives que es van dur a terme en la passada edició del concurs continuen disponibles en els canals de YouTube de Fisabio i Las Naves. A través d’aquestes sessions, s’ensenya a la comunitat educativa competències bàsiques relacionades amb la investigació, la comunicació i la igualtat entre dones i homes. A més, s’anima a crear peces audiovisuals amb missatges que plasmen una actitud compromesa amb la justícia de gènere i contra les expressions de desigualtat.

COMPARTEIX:
TW - FB