La UPV i Las Naves entreguen mòbils als hospitals valencians per a pacients de l’UCI

1 de abril de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Els smarthphones permeten connectar als malalts aïllats per COVID-19 amb els seus familiars.
  • L’acció respon a una demanda de l’Hospital General i és similar a la iniciativa de “Dret a dir adéu’ italià i la campanya“Escurçant la distància” de Madrid.

La Universitat Politècnica de València (UPV) i el centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament de València han posat en marxa la iniciativa “Sempre connectats”, amb la finalitat de portar telèfons intel·ligents als pacients d’hospitals valencians ingressats per coronavirus (COVID-19) i aïllats a les sales UCI.

L’objectiu és oferir alternatives de comunicació als pacients que es troben en les UCI dels hospitals, sense mitjans amb els quals posar-se en contacte amb els seus familiars, i respon a la demanda d’ajuda per part del personal d’infermeria d’Urgències de l’Hospital General de València.

Els primers 15 terminals, dotats de targetes SIM i accessoris, es van entregar entre el diumenge 29 i el dilluns 30 de març a l’Hospital General, l’Hospital Doctor Peset i l’Hospital Arnau de Vilanova. I hui s’han repartit a l’Hospital Clínic i a l’Hospital La Fe. En total, s’han entregat 70 terminals entre tots aquests centres hospitalaris de la ciutat de València.

Per a alleujar l’estada del pacient i l’angoixant espera de les famílies

“Els pacients que estan en l’UCI no solament han de bregar amb el coronavirus, sinó que a més estan aïllats i no poden posar-se en contacte amb ningú, la qual cosa fa encara més complicada la seua estada i més angoixant l’espera per a les seues famílies”, ha assegurat el vicerector d’Ocupació i Emprenedoria i investigador de l’Institut ITACA de la Universitat Politècnica de València, José Millet.

Per part seua, Carlos Galiana, regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, ha explicat que “aquest és un cas pràctic de la col·laboració entre universitats, ajuntament i entitats sanitàries per a millorar la qualitat de vida dels pacients i els seus familiars. En Las Naves innovem per a les persones i aqueixa acció respon a una necessitat d’aqueixes persones i a una tendència innovadora en l’àmbit sanitari de la humanització de les UCIS. A més ens permet enfortir relacions amb agents rellevants en el sector de la salut, en el qual treballem, com els hospitals”.

“Ha sigut emocionant posar en contacte a una pacient amb la seua filla”

“Gràcies a aquests telèfons, hui l’equip d’Anestèsia de l’Hospital Doctor Peset ha posat en contacte a una pacient greu ingressada en UCI i afectada per coronavirus, amb la seua filla. Ha sigut emocionant. Els xicotets gestos aconsegueixen coses molt grans”, han indicat els responsables del centre en el seu compte de Twitter.

“Calia veure la cara d’alegria de la pacient! Moltes gràcies a la UPV i a Las Naves per ajudar-nos a fer-li una mica més suportable aquesta situació”, ha afegit Juan Vicente Llau, cap de Servei d’Anestesiologia-Reanimació i Teràpia del Dolor de l’Hospital Peset.

Iniciativa inspirada en les campanyes d’Itàlia i Madrid

“Sempre connectats” naix com a inspiració d’altres iniciatives que estan portant telèfons als pacients aïllats en centres sanitaris, com el “Dret a dir adéu’ a Itàlia, “Escurçant la distància” a Madrid o altres similars.

COMPARTEIX:
TW - FB