La UPV es converteix en la primera organització ambaixadora de Missions València 2030

18 de novembre de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La Universitat Politècnica de València i la Ciutat Politècnica de la Innovació de la UPV han signat la carta d’adhesió com a ambaixadores de Missions València 2030 amb la Delegació d’Innovació i Gestió del coneixement de l’Ajuntament de València.
  • Com a organització ambaixadora de Missions València 2030, la UPV i la Fundació Ciutat Politècnica de la Innovació tindran accés preferent als SandBoxes de València, a l’explotació i integració amb la plataforma de dades de la Ciutat de València, així com preferència en la participació conjunta en projectes d’innovació finançats a nivell europeu, nacional o regional.

Aquest matí ha tingut lloc en el centre d’innovació Las Naves la signatura amb la qual la Universitat Politècnica de València i la Ciutat Politècnica de la Innovació de la UPV s’han convertit en les primeres organitzacions ambaixadores de Missions València 2030, el marc estratègic d’innovació orientada a missions que guia la ciutat de València durant la dècada vinent. A l’acte han assistit el regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana; el rector de la UPV, Francisco Mora; i Salvador Coll, director de la Ciutat Politècnica de la Innovació de la UPV.

Missions València 2030 conté entre els seus 5 pilars estratègics, l’enfortiment de les xarxes i les aliances tant a nivell local com en l’àmbit estatal i internacional amb l’objectiu de guanyar adhesions i sumar esforços de tot l’ecosistema d’investigació i d’innovació que permeten garantir l’èxit de les Missions de València. Amb la finalitat d’afermar aqueixes xarxes i aliances, l’Ajuntament de València posa en marxa el programa Organitzacions Ambaixadores de Missions València 2030 per a sumar el compromís i implicació social amb les missions de ciutat procedent d’empreses i institucions de les quatre hèlices de la innovació valenciana: el sector públic, el sector privat, la societat civil i l’Acadèmia. I precisament amb l’Acadèmia, ha tingut lloc aquestes dues primeres adhesions que inauguren la iniciativa.

Amb aquesta signatura, la UPV i la Ciutat Politècnica de la Innovació han reconegut i secundat Missions València 2030 com a model de governança de la investigació i innovació a la ciutat de València orientada a missions que milloren la vida de les persones. Una estratègia, impulsada per l’Ajuntament de València i Las Naves, que va ser aprovada per àmplia majoria del consistori en la seua sessió plenària de el 28 de maig de 2020 i que s’ha convertit en poc temps, en la referència a nivell nacional de com les ciutats es preparen, orientant els seus esforços innovadors, per a atendre els reptes de l’Agenda Urbana i els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030.

El regidor d’innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha mostrat la seua satisfacció perquè una “universitat de referència internacional i amb el potencial investigador i innovador com la Universitat Politècnica de València, haja mostrat el seu interés i donat suport a la candidatura de la ciutat de València a qualsevol reconeixement i convocatòria en matèria d’innovació d’àmbit local, nacional o internacional que permeta projectar la ciutat de València i el seu ecosistema d’innovació, així com atraure talent i inversions a aquesta”. El regidor també ha indicat que aquest és el punt de partida i que en les pròximes dates se sumaran moltes més organitzacions de l’àmbit privat, acadèmic i social com a organitzacions ambaixadores de Missions València 2030 articulant així una xarxa que sume en la mateixa direcció i faça de València l’avantguarda europea en matèria d’innovació.

Com a organització ambaixadora de Missions València 2030, la Universitat Politècnica de València i la seua Ciutat Politècnica de la Innovació s’han compromés a secundar dins del seu àmbit d’acció i activitat, els processos i les transformacions que estiguen en el seu abast amb l’objectiu d’impactar positivament en les missions de la ciutat de València buscant la millora de la vida de les persones. I en la mitjana del possible, orientarà les seues accions i part dels seus propis recursos i esforços en investigació i innovació en cerca d’impacte positiu en alguna o diverses de les missions de València, així com afavorir el seu èxit.

Així mateix, sengles institucions formaran part de la constel·lació de Missions València 2030 que recollirà el conjunt de projectes d’investigació i innovació amb impacte en les missions de la ciutat de València.

Per part seua, la Universitat Politècnica de València podrà gaudir, entre molts altres més, dels següents beneficis i avantatges com a organització ambaixadora de Missions València 2030: l’accés preferent als SandBoxes de València per a provar les seues innovacions en espais i infraestructures reals complint les regles de governança establides a València Living Lab; l’accés, ús, explotació i integració amb la plataforma de dades de la Ciutat de València i suport tècnic per a fer-ho, i la invitació a esdeveniments i formacions d’innovació, per a afavorir la visibilitat i crear sinergies entre tots els agents socials i econòmics relacionats amb Missions València 2030; preferència en la participació conjunta en projectes d’innovació finançats a nivell europeu, nacional o regional; i les deduccions fiscals ja existents en l’àmbit nacional en l’impost de societats, així com les bonificacions a la quota empresarial de la cotització a la Seguretat Social, en les activitats relacionades amb la I+D+i en suport de Missions València 2030.

Missions València, protagonista de les Agendes Urbanes i les Estratègies 2030

L’aposta que des de 2019 ha realitzat la ciutat de València per una investigació i innovació orientada a missions que milloren la vida de les persones, Missions València 2030, va ser reconeguda fa només 2 mesos per la Unió Europea com una de les 6 millores iniciatives de les ciutats europees en el seu certamen de Capital Europea de la Innovació i premiada amb 100.000 €.

Ara i complit aquesta fita europea, Missions València 2030 s’erigeix com a protagonista en el desplegament de les Agendes Urbanes i Estratègies per al compliment dels ODS 2030 que seran requisits indispensables a les ciutats per a poder accedir amb major garantia d’èxit tant als recursos europeus de reconstrucció com a la gran aposta europea de transformació verda i digital. Per això, València liderarà en les pròximes dates esdeveniments i seminaris d’àmbit autonòmic al costat de la Conselleria d’Innovació i d’àmbit nacional al costat del Ministeri de Ciència i Innovació, amb la participació de la seua secretària general d’innovació Teresa Riesgo i les principals ciutats espanyoles de referència, amb l’objectiu d’explicar com la innovació orientada a missions pot demostrar l’avanç i la millora en els àmbits de les agendes urbanes i el compliment de ODS 2030.

COMPARTEIX:
TW - FB