La tómbola del reciclatge se celebrarà el pròxim 18 de setembre en Sant Marcel·lí de València

17 de setembre de 2019
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Aquesta activitat estava prevista per a divendres passat 13 de setembre però el temporal va obligar a suspendre-la.

El dimecres 18 de setembre es realitzarà la “Tómbola del reciclatge” en la plaça de l’Església del barri de Sant Marcel·lí de València dins de les activitats del projecte ReciPlàstic. Es tracta d’un taller en el qual es treballarà el cicle de vida de productes de consum habitual per a analitzar la correcta gestió dels residus generats. Tot això es farà amb una dinàmica de grup basada en una tómbola. Al costat de la “Tómbola del reciclatge” hi haurà un lloc d’informació perquè els veïns i veïnes de Sant Marcelino puguen conéixer els eco-punts generats en ReciPlàstic, resolguen dubtes i sàpien com millorar la getión dels seus residus. Totes aquestes activitats tindran lloc de 17.00 a 19.00 en la plaça de l’Església de Sant Marcel·lí.

ReciPlàstic està emmarcat dins del projecte europeu PlastiCircle

El projecte pilot ReciPlàstic s’està realitzant entre l’1 de maig i el 31 d’octubre de 2019 en el barri de Sant Marcel·lí de València i durant aquest període els ciutadans que s’han registrat prèviament en la pàgina web del projecte pilot han depositat les seues bosses amb residus d’envasos lleugers en algun dels 28 contenidors grocs del barri de Sant Marcel·lí. Aquests contenidors porten un dispositiu tecnològic adossat, dissenyat per a emetre una etiqueta amb un codi de barres identificatiu de l’usuari. Aquest usuari pega aquesta etiqueta en la bossa que deposita en el contenidor, la qual cosa permet saber com ha separat cada ciutadà els seus residus per a compensar-li per aquesta acció mitjançant una sèrie d’eco-punts, que seran canviats al final del projecte.

El projecte europeu “PlastiCircle”, en el qual s’emmarca aquest pilot, va arrancar al juny de 2017 i finalitzarà el 31 de maig de 2021. Coordinat per ITENE (Institut Tecnològic de l’Embalatge, Transport i Logística), entre els socis espanyols del consorci també es troba el centre d’innovació Les Naus de l’Ajuntament de València, SAV-LAVEGA (concessionària per a la recollida de residus), INTERVAL (Indústries Termoplàstiques Valencianes), ECOEMBES i la Fundació KIMbcn (Knowledge Innovation Market Barcelona). En total, el consorci europeu està integrat per 20 institucions tant públiques com privades d’Espanya, Noruega, Alemanya, Holanda, Regne Unit, Itàlia, Bèlgica, Romania i Eslovènia.

COMPARTEIX:
TW - FB