La tipografia de Las Naves premiada com la millor del disseny de la Comunitat Valenciana

23 de maig de 2019
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El jurat ha valorat que és “una tipografia forta, transmisora d’honestedat, que arriba a enamorar en ús”.
  • La direcció d’art ha estat a càrrec de Sebastián Alós i el disseny és de Rafael Jordán.
  • Aquests premis promouen el disseny valencià en diferents especialitats per a posar en valor el seu important paper com a motor innovador del desenvolupament empresarial, social i cultural, destacant les millors peces de disseny valencià.

La tipografia Las Naves Condensed Black de l’estudi Sebastián Alós, creada per al centre d’innovació Las Naves, ha rebut el Premi Or dels Premis ADCV 2019. Aquesta tipografia corporativa és utilitzada en la marca de Las Naves, així com en les submarques del Col·lab o les xarxes Connecta i en la tipografia principal de la comunicació institucional. La direcció d’art ha estat a càrrec de Sebastián Alós i el disseny és de Rafael Jordán.

El jurat ha valorat que és “una tipografia forta, transmisora d’honestedat, que arriba a enamorar en ús”. Aquests premis i els projectes nominats han sigut seleccionats per un jurat professional i independent a l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) i ha estat integrat pels dissenyadors Ana Mir, Pati Nuñez, David Ramos de Ramos & Bassols, Astrid Stavro i Miguel Zorraquino.

Aquests premis promouen el disseny valencià en diferents especialitats: gràfic, producte, espais i nous mitjans per a posar en valor el seu important paper com a motor innovador del desenvolupament empresarial, social i cultural, destacant les millors peces de disseny valencià.

Al costat del premi a millor tipografia, l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) ha donat a conéixer altres projectes guanyadors dels Premis ADCV 2019. S’han atorgat un total de 27 Premis Or i 24 Premis Plata a diferents projectes de disseny valorant així la labor dels professionals del disseny i també la de les empreses o entitats contractants del projecte.

El disseny valencià dels Premis ADCV

L’acte ha tingut lloc en El Teatre Musical (TEM) i ha comptat amb la presència de dissenyadors, autoritats polítiques i representants del món de l’empresa i la cultura els qui han participat fent lliurament de guardons.

Entre ells han intervingut Blanca Marín, secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç; Juan Luis Cueto, Vicerector d’Alumnat, Cultura i Esport; Pere Fuset, Regidor de Cultura Festiva; Gloria Tello, Regidora de Patrimoni Cultural i Recursos Cultura; Jorge Fombellida, director comercial de Fira València; Juan Carlos Muñoz, president de Anieme; Mª Dolores Parra, directora General d’Internacionalització de la Generalitat Valenciana; Francisco Potenciano, director del centre d’innovació Las Naves; Fernando Saludes, president de la Xarxa d’Instituts Tecnològics i Rosa Roig, directora de la Mostra de València.

A més, s’han entregat tres Premis Honorífics, elegits per votació entre els socis i sòcies professionals de l’associació organitzadora. El Premi ADCV Entitats a la Associació València Capital del Disseny, impulsora de la candidatura de la ciutat com a capitalitat mundial del disseny. El Premi ADCV Innovació ha recaigut en l’empresa d’il·luminació LZF-Lamps en reconeixement per l’ús de pràctiques innovadores a través del disseny. I el Premi a la Trajectòria Professional ha sigut per a Vicent Martínez.

COMPARTEIX:
TW - FB