La tercera edició del hackathon Col·lab Weekend busca solucions als reptes d’innovació social i urbana de València

21 de juliol de 2021
CATEGORIA:
Emprenedoria
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Es plantegen als equips 20 desafiaments, que cobreixen reptes lligats a les quatre àrees de l’estratègia d’innovació social i urbana Missions València 2030: ciutat saludable, sostenible, compartida i emprenedora.
  • L’edició de 2021 del hackathon se celebrarà, del 17 al 19 de setembre, amb format mixt: fins a 30 persones de manera presencial, en Las Naves, i altres 30, online. La inscripció està oberta fins al 5 de setembre.
  • L’equip guanyador participarà en la cinquena edició del programa de Pre-acceleració de Col·lab i es contemplen diversos premis en metàl·lic.

La L’acceleradora pública de Las Naves, Col·lab, celebra del 17 al 19 de setembre la tercera edició de la seua hackathon d’innovació social i urbana, Col·lab Weekend, en el qual es buscaran solucions amb impacte positiu real sobre la qualitat de vida de les persones o sobre el medi ambient. Els equips participants podran optar a resoldre 20 desafiaments, lligats als quatre eixos de l’estratègia Missions València 2030. Els millors projectes seran triats sobre la base de criteris de viabilitat de la proposta; grau d’innovació; impactes reals en les persones i el seu entorn, i implicació de l’equip promotor. El termini d’inscripció per a participar està obert fins al 5 de setembre.

Durant els tres dies de l’esdeveniment, els participants rebran suport de l’equip de mentors de l’acceleradora pública, així com xarrades formatives sobre innovació i oratòria. El projecte guanyador de la trobada rebrà un premi en metàl·lic de 3.000 euros i s’integrarà, de manera directa, en la cinquena edició del programa de Pre-acceleració de Col·lab, que es desenvoluparà entre octubre de 2021 i març de 2022 -el cost del programa, que assumeix Las Naves, està valorat en uns 12.000 euros-.

A més, estan prevista l’activació de diversos áccesit, per a les solucions més destacades.

Les quatre línies de treball, vinculades a Missions València 2030, són ‘Ciutat Saludable’, centrada en el benestar de la ciutadania; ‘Ciutat Sostenible’, orientada a la protecció i millora del medi ambient i l’entorn urbà i l’horta; ‘Ciutat Compartida’, en el bé comú i benestar col·lectiu de les persones, i ‘Ciutat Emprenedora’, en la dinamització de l’activitat econòmica i la generació d’ocupació.

Aquests eixos s’aterren en 20 desafiaments, que contemplen des de solucions orientades a l’accessibilitat universal i cobertura de necessitats de persones majors, fins a les centrades en els diferents àmbits de l’economia circular; la mobilitat sostenible; alimentació saludable i reducció del desaprofitament alimentari; energies renovables; foment de les relacions i projectes comunitaris en barris o entre veïns; integració de col·lectius en risc d’exclusió; digitalització d’empreses o indústries tradicionals; propostes orientades a la protecció i conservació de l’horta valenciana, o solucions innovadores, tecnològiques o no tecnològiques, que ajuden al fet que les ciutats siguen més resilients davant situacions de crisis o pandèmies.

“Col·lab és una de les eines del Marc Estratègic Missions València 2030 i el hackathon anual Col·lab Weekend permet visibilitzar el gran potencial i compromís de les persones emprenedores per a trobar solucions viables i sostenibles, que es tradueixen en millores reals en la vida de les persones, com han demostrat les diferents startups que han passat per l’acceleradora pública de Las Naves en els dos últims anys”, destaca Carlos Galiana, regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València.

Inscripcions fins al 5 de setembre

Els equips estaran integrats entre quatre i sis persones, amb diferents perfils professionals o formatius, i la inscripció és gratuïta. Pot formalitzar-se en grup o de manera individual. En els dies previs a l’esdeveniment -durant el pre-hackathon del dimarts 14 de setembre i en la vesprada del divendres 17 de setembre-, es realitzaran dues sessions de networking per a completar i conformar equips amb falta de participants, amb aquelles persones inscrites individualment.

“Per a garantir la seguretat de les persones participants, la trobada d’emprenedoria social es realitzarà de manera mixta (‘blended’): la meitat dels equips acudiran de manera presencial, al centre d’innovació Las Naves i l’altra meitat treballarà online, amb suport d’espais virtuals de treball i plataformes de videoconferència per a poder desenvolupar els seus projectes. El nombre màxim de participants en cada modalitat està limitat a 30 persones. La confirmació d’assistència es realitzarà en ordre de preinscripció, per la qual cosa recomanem formalitzar-la com més prompte millor”, detalla Mauro Xesteira, responsable de Col·lab.

El jurat estarà format entre tres i cinc professionals representants de l’àmbit de la innovació, pertanyents a les quatre ‘hèlices’: administracions públiques, acadèmia, societat civil i sector privat.

Es reconeixeran els projectes que aporten: canvis significatius en tècniques i formes de producció o prestació de serveis; l’aplicació de nous sistemes organitzatius o eliminació d’ineficiències en els canals de distribució, o procediments disruptius destinats a resoldre els nous reptes sorgits en entorns rurals i urbans.

Per a més informació i pre-inscripcions: www.collabweekend.com

COMPARTEIX:
TW - FB