La tercera edició de Col·lab de Las Naves arranca amb 15 projectes emprenedors amb impacte social, ambiental i econòmic

12 de novembre de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Els nous projectes són d’àrees molt diverses: turisme sostenible, app’s relacionades amb comunitats energètiques, o per a complir el distanciament social marcat per la Covid-19, un sistema de creació col·laborativa audiovisual, magatzems urbans de proximitat…
  • Tots els programes posats en marxa per Col·lab de Las Naves, primera acceleradora pública en la ciutat, estan enquadrats dins de Missions València 2030 per a una ciutat més saludable, sostenible, compartida i emprenedora.

Una aplicació que facilita el distanciament interpersonal en espais públics, una xarxa col·laborativa de magatzems urbans de proximitat, una plataforma que ofereix un estalvi de temps en la gestió en comunitats de músics, una eina que recull tots els àmbits de la transició energètica per al sector residencial, una marca de cosmètica natural, un laboratori de moda… Són alguns dels projectes emprenedors que han començat a caminar en Las Naves.

15 projectes han sigut seleccionats per a formar part de la tercera edició de Col·lab, acceleradora pública de triple impacte del centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament de València. Una edició que ha arrancat de manera online però amb un èxit de convocatòria: 47 participants. Encara que ha començat en format online el programa tindrà activitats presencials i en remot. Els programes de Pre-acceleració, Acceleració i Scale Up de Col·lab estan alineats amb l’estratègia d’innovació Missions València 2030 que desenvolupa la política d’innovació pública a la ciutat de València.

Carlos Galiana, regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, ha assenyalat que “aquests projectes de l’acceleradora pública Col·lab col·laboren d’una manera encomiable en la transformació social i innovadora de la ciutat. Qualsevol tipus d’empresa, startup o projecte emprenedor que genere un impacte positiu en la qualitat de vida de les persones o l’entorn rural o urbà, serà ben rebut en Col·lab de Las Naves, per a poder aconseguir d’aqueixa manera una ciutat més saludable, sostenible, compartida i emprenedora”.

En la primera acceleradora pública de València s’ofereix suport, espai i mentorización, així com suport financer per a les millors iniciatives emprenedores que participen en els seus programes i s’organitzen tant demo days com investors days. Tant participants com persones mentores comparteixen instal·lacions en Las Naves amb empleats i empleades públiques, afavorint així sinergies i opcions de col·laboració.

La participació en els programes de Pre-acceleració, Acceleració i Scale Up no té cost i és equity free (no cal cedir part del capital social).

Els 15 equips que participaran en la 3a Edició de Col·lab són:

Ai Vision
Aplicació de detecció del distanciament interpersonal en zones públiques. El projecte s’extrapolarà, a mitjà termini, a controls d’aforaments en recintes firals, supervisió d’aglomeracions en centre comercials o vigilància en riscos laborals.

Col·lectiu
Una xarxa col·laborativa de magatzems urbans de proximitat que permet a les empreses locals compartir el magatzematge i agrupar els seus repartiments de mercaderies en un sol desplaçament més sostenible, verd i sense emissions de CO₂.

Emplogreen
Una agència d’ocupació especialitzada en economia de triple impacte. Emplogreen dóna visibilitat a les ocupacions d’impacte a la ciutat de València i també realitza processos de selecció per a empreses d’economia verda o social.

Glissandoo
Glissandoo és una plataforma SaaS que ofereix un estalvi de temps en la gestió del dia a dia en comunitats de músics (calendaris, repertori, assistència, estadístiques) i, a més, fomenta la participació dels músics a través de l’App.

Impact-E
Impact-E ofereix la primera eina que recull tots els àmbits de la transició energètica (ET) per al sector residencial, amb l’objectiu de millorar les polítiques urbanes dels planificadors i apoderar a la ciutadania, conscienciant-los en convertir-los en protagonistes.

INMI
INMI és una plataforma digital multilingüe i geolocalizada, per a connectar la comunitat migrant amb una xarxa de professionals i serveis de la ciutat en diversos sectors com a processos legals, habitatge, traducció, alimentació, treball, cultura i oci i educació.

JIBU H2O
És una startup que fomenta el consum d’aigua de l’aixeta com una alternativa convenient, responsable i sostenible, a través d’un nou concepte de “refilling station”, buscant un canvi en llocs on actualment l’alternativa és el consum d’aigua envasada.

Maminat
Maminat és una marca de cosmètica natural i ecològica amb fórmules senzilles, elaborades amb ingredients mediterranis orientada a persones que busquen cuidar-se i preservar la naturalesa.

Mercat Horta Viva
Mercat Horta Viva és la gran botiga on-line dels xicotets productors. En la seua plataforma ofereixen productes agroalimentaris de qualitat, proximitat, justos i sostenibles. Així mateix, el seu ecommerce permet realitzar una comanda a diversos xicotets productors, pagant unes úniques despeses d’enviament.

MeuTeu Co-design Lab
És un laboratori de moda que es basa en col·laboracions estratègiques i metodologies de co-disseny per a normalitzar la participació i la representació de col·lectius que són habitualment ignorats pel sistema de moda actual.

Onlyeco Bioscore
Està focalitzada en la innovació i tecnologia per a un turisme sostenible, oferint una catalogació via scoring d’establiments hotelers, a través dels tres pilars bàsics de la sostenibilitat. A més, proporcionen una solució TIC capaç de cobrir el cicle de reporte de la informació de Responsabilitat Social Corporativa.

Organic Boosting
Organic boosting és la plataforma d’exportació automatitzada, de marques ecològiques i de producció orgànica, a supermercats de tot el món.

Skroller
Skroller és un suport per a patinets elèctrics que incrementa el control, l’estabilitat i el confort, reduint la fatiga muscular i el risc d’accidents en activar el cos com a centre d’equilibri, millorant així l’experiència d’ús.

SoundCool
Soundcool és un sistema de creació col·laborativa audiovisual, que facilita la integració entre l’educació bàsica amb l’art i la tecnologia. És com un “Llec” per a jugar amb el so, la imatge i el moviment. Soundcool també es pot aplicar en àmbits d’educació especial i en el món de l’art a nivell professional.

V-ArtToys
V-ArtToys és un projecte empresarial vinculat als designer o art toys, enfocat a la creació, promoció i venda d’aquests productes artístics. El seu principal objectiu és crear una marca diferenciada de Art Toys vinculada a la creativitat de la ciutat de València.

COMPARTEIX:
TW - FB