La startup Skroller guanya el premi internacional Quality Innovation Awards amb el seu suport per a patinets elèctrics

10 de febrer de 2021
CATEGORIA:
Col·lab
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Skroller és un dels 15 projectes d’innovació social que estan actualment en l’acceleradora pública Col·lab de Las Naves.
  • En el concurs van participar un total de 416 innovacions de 20 països.
  • Els Premis QIA destaquen projectes innovadors d’empreses i organitzacions amb l’objectiu d’incrementar la seua competitivitat i la dels països participants.

La startup valenciana Skroller que resideix en Col·lab, l’acceleradora pública de triple impacte de Las Naves, s’ha proclamat guanyadora en la Fase Internacional dels Quality Innovation Awards 2020, en la categoria d’Innovacions en Microempreses i Startups.

Els premiats de cada categoria van passar una estricta metodologia d’avaluació basada en el seu valor de novetat, usabilitat, aprenentatge, orientació al client i efectivitat. Els guanyadors van ser triats per les Associacions de Qualitat nacionals participants mitjançant un rigorós procés de votació.

Skroller és un suport per a patinets elèctrics que millora el control, l’estabilitat i el confort de l’usuari reduint el risc d’accidents i lesions. Es basa en un xicotet cilindre que conté una cinta extensible, que una vegada cordada a la cintura, actua a manera de suport, millorant així el control, l’estabilitat i el confort de l’usuari reduint el risc d’accidents i lesions en activar el cos com a centre d’equilibri.

La idea va nàixer a València a l’octubre de 2018, quan Sergey Kazakov (analista financer), David Martí (enginyer de diseño i desenvolupament de producte) i Santiago Mompó (enginyer industrial) es van ajuntar per a menjar i van provar el patinet elèctric que aquest últim s’havia comprat. “Parlant, arribem a la conclusió que el patinet elèctric és l’únic vehicle de dues rodes que manca d’un punt de suport més enllá de les mans, que eren també les responsables de mantindre l’equilibri, limitant el rang de moviment i el camp de visión. El primer prototip, consistia en una cinta elàstica que es cordava a la cintura. Aquest va acabar derivant, després de moltes iteracions, en un pequeño cilindre que conté una cinta extensible enganxada al masteler del patinet i, una vegada cordada a la cintura, actúa a manera de suport”, comenta Sergey Kazakov.

El comité avaluador va recalcar en els seus informes que “La utilitat de la innovació és clara des del principi de la candidatura: subjecció còmoda i segura dins del patinet. D’altra banda, característiques com a grandària, pes i sistema d’alliberament instantani, fan de la innovació una cosa necessària en el mercat”.

Aquest projecte emprenedor es va decidir a participar en l’últim procés de selecció de Col·lab, per tractar-se d’una acceleradora de triple impacte. “Ens encanta participar en un programa que aposta per projectes que busquen tindre un impacte positiu a nivell social, económico i mediambiental. Gràcies a les persones mentores de Col·lab ens hem alineat amb les directrius del Pacte Mundial de les Nacions Unides i defensem fermament els drets reivindicats en ell”, postil·la.

Actualment Skroller es troba en l’inici de la fase de fabricació i estan ultimant els detalls de la seua nova botiga oficial que llançaran a través del seu página web en les próximas setmanes

COMPARTEIX:
TW - FB