Fotografía dels tres responsables de la startup ImpactE

La startup Impacte representarà a València en la 6ª edició de Innpulso Emprende amb la seua tecnologia per a la transició energètica

13 de octubre de 2022
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB

És una de les empreses innovadores accelerades en els programes de Col·lab

  • Innpulso Emprende se celebra el divendres 14 d’octubre, a València, amb la participació de 53 municipis innovadors.
  • La trobada anual, promogut per la Red Innpulso i el Ministeri de Ciència i Innovació, se centra, per segon any, en la missió europea Ciutats Intel·ligents i Climàticament Neutres.
  • ImpactE ha desenvolupat tecnologia pròpia per a la transició energètica, que facilita la planificació i execució de les estratègies més eficients, maximitzant els impactes positius en termes mediambientals, econòmics i socials -ajudant a lluitar contra la pobresa energètica.

El l’Ajuntament de València ha confiat en ImpactE per a representar a la ciutat en la 6ª edició de Innpulso Emprende. La trobada se celebra demà, 14 d’octubre a València, amb la participació de 53 municipis de tota Espanya. Per segon any, el focus se centra en la Missió de Ciutats Intel·ligents i Climàticament Neutres impulsada per la Comissió Europea. La trobada, promogut per la Red Innpulso i el Ministeri de Ciència i Innovació, compte en aquesta edició amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, el centre d’innovació Las Naves i València Activa.

Impacte treballa per a facilitar la transició energètica a les ciutats i àrees industrials a través del desenvolupament d’eines SAAS (‘programari as a service’) per a l’avaluació, planificació i execució de la transició energètica. Es tracta de tecnologia pròpia, que aporta solucions flexibles i dinàmiques, adaptables al context i necessitats reals, ràpides i senzilles d’implementar. Aquestes eines permeten no sols optimitzar els recursos i inversions públiques, sinó, també, maximitzar els impactes positius en termes mediambientals i per al conjunt de la ciutadania, aportant solucions davant problemes apressants, com la descarbonització i la pobresa energètica.

El regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement, Carlos Galiana, destaca que “la startup Impacte és exemple d’èxit del que fem en l’acceleradora pública de triple impacte Col·lab de Las Naves. Des de l’Ajuntament, estem treballant amb la seua tecnologia per a avaluar com les comunitats energètiques locals poden ajudar-nos a mitigar la pobresa energètica”.

Impacte treballa ja, a més, amb la Generalitat Valenciana, amb més de 15 ajuntaments -com els Barcelona, Castelló, Paiporta o Picassent-, entitats com l’Institut Valencià de l’Edificació (IVE) i la Universitat Politècnica de València, i petites i grans empreses, com Acciona Energia i Eiffage.

“Impacte actua com a aliat estratègic de municipis, comunitats energètiques, àrees empresarials i organitzacions en l’avaluació, planificació i execució de la transició energètica. Demostrant que l’evolució cap a sistemes més eficients, sostenibles i inclusius és ja una realitat viable si s’afronta sobre la base de la cooperació, amb una implicació clau de la ciutadania, i amb el suport de les noves tecnologies. Tenint en compte des de la planificació fins a l’execució i mesurament, per a garantir els millors resultats des de totes les perspectives (mediambiental, social i econòmica)”, detalla el seu cofundador, Carlos Prada de Conflent, que serà el portaveu de la startup en la presentació de Innpulso Emprende.

Premis per a les startups més innovadores

Innpulso Emprende reuneix anualment alcaldes i alcaldesses de les ciutats pertanyents a la Red Innpulso amb les pimes, micropimes i startups més innovadores que han sigut seleccionades per cadascuna d’elles. Aquestes empreses presenten les seues solucions i s’atorguen dos premis: al ‘Projecte més innovador en l’àmbit de la innovació social’ i al ‘Projecte més innovador en l’àmbit de la innovació tecnològica’. Hi haurà, a més, un esment especial a l’empresa o projecte ‘més influencer’ en xarxes socials.

El jurat està integrat enguany per Celsa Monrós, directora general de Canvi Climàtic de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana; Manuel Gomicia, director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial de la Conselleria d’Educació; Patricia Molina, directora de Ciutat, Territori i Medi Ambient de Tecnalia, i Juan Bueno, CEO de Myrentgo Mobility i director del MiV Mobility Startup Program de València.

Entre altres aspectes, es valorarà la maduresa de la idea, el caràcter innovador del projecte, la seua viabilitat, la capacitat i experiència de l’equip i el nivell d’impacte real sobre el territori.

En aquesta edició, les empreses participants en Innpulso Emprende tindran l’oportunitat de participar en el VLC Startup Market, un gran aparador per a empreses innovadores i tecnològiques promogut per València Activa, que se celebra els dies 15 i 16 d’octubre en la Plaça de l’Ajuntament de la ciutat.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació, sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, un país o tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment, València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat en la missió “ciutats intel·ligents i climàticament neutres”.

COMPARTEIX:
TW - FB