La sostenibilitat, en el Pacte Local per la Innovació

6 de novembre de 2017
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Amb el títol ‘Innovació per a la sostenibilitat. Què és i per què parlem d’ella?’ té lloc una nova jornada del Pacte Local per la Innovació.
  • Es tracta de fomentar la innovació per a la sostenibilitat entre les entitats públiques i privades de la ciutat de València.

El Pacte Local per la Innovació abordarà en aquesta sessió què és la innovació per a la sostenibilitat, concepte que es refereix a aquells processos que no solament al·ludeixen a la recerca i millora directa sobre el medi ambient. Es tracta també d’aquells processos de producció, comercialització i d’organització del treball, en el seu sentit més ampli, que tracten de ser respectuosos amb el medi i que busquen un equilibri entre la part productiva i la part ambiental.

En altres paraules, es tracta d’un concepte integral que va més enllà de l’enfocament ambiental i que considera també els plànols econòmic, polític i social.
En eixe sentit, en la jornada es donaran a conèixer 4 exemples d’innovació sostenible, un per cada hèlix, que puga il·lustrar o inspirar el treball de les entitats valencianes que formen part del Pacte Local per la Innovació.

Poden participar:

– Persones pertanyents a organitzacions del Pacto Local per la Innovació.

– Membres d’entitats de la societat civil organitzada.

– Docents i persones investigadores de les universitats.

– Responsables polítics i càrrecs electes dels àmbits autonòmic i municipal.

– Públic en general.

– Empreses privades.

– Startups.

Programa

10:00h.: Benvinguda a càrrec de Berto Jaramillo, regidor d’Innovació i Gestió del Coneiximent de l’Ajuntament de València.

10:15h.: Innovació i Sostenibilitat: Claus per a un futur més sostenible pensant en economia verda i circular.

Fernando Prieto, Dr. en Ecologia. Observatorio Sosteniblidad. Universidad Politécnica de Madrid.

11:00h.: Pausa – Cafè

11:30h.: La custòdia del territori com a estratègia d’actuació per a la sostenibilitat. L’experiència amb El Tancat de la Pipa.

Lucía Moreno Fernández, tècnica Acció Ecologista Agró.

12:15h.: Model de negoci basat en la innovació per a la sostenibilitat. L’experiència de CMPlastik.

Agustín Pons, responsable Àrea de Sostenibilitat CMPlastik.

13:00h.: Conclusions i Cloenda.

Mitjançant el Pacte Local per la Innovació es busca la transformació de la realitat per millorar la qualitat de vida de les persones en la recerca conjunta de solucions innovadores als reptes que enfronta la ciutat.

COMPARTEIX:
TW - FB