La segona edició de Col·lab de Las Naves acull 15 projectes innovadors que generaran un impacte positiu a València

14 de maig de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Models de negoci sostenibles lligats a l’ús de la bicicleta, lloguer temporal de mobiliari i decoració per a la llar, la promoció d’upcycling en la indústria de la moda i la cultura inclusiva són algunes de les iniciatives seleccionades.
  • Tots els programes posats en marxa per Col·lab de Las Naves estan enquadrats dins de Missions València 2030 per a una ciutat més saludable, sostenible i compartida.

15 projectes han sigut seleccionats per a formar part de la segona edició de Col·lab, acceleradora pública del centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament de València. Els programes de Pre-acceleració, Acceleració i Scale Up de Col·lab estan alineats amb el Marc Estratègic, #MissionsVLC2030, que desenvolupa la política d’innovació pública a la ciutat de València.

Carlos Galiana, regidor d’Innovació, ha assenyalat que “s’han seleccionat propostes molt diverses, amb l’objectiu comú de treballar per la transformació social i innovadora de la ciutat”. També ha insistit que “és benvingut qualsevol tipus d’empresa, startup o projecte emprenedor que genere un impacte positiu en la qualitat de vida de les persones o l’entorn rural o urbà”.

En la primera acceleradora pública a València s’ofereix suport, espai i mentorització, així com suport financer per a les millors iniciatives emprenedores que participen en els seus programes i s’organitzen tant demo days com investors days. Tant participants com persones mentores comparteixen instal·lacions a Las Naves amb empleats i empleades públiques, afavorint així sinergies i opcions de col·laboració.

La participació en els programes de Pre-acceleració, Acceleració i Scale Up no té cost i és equity free (no cal cedir part del capital social).

Després de l’edició a l’octubre, en la qual es van incorporar projectes en Pre-acceleració i Acceleració, en aquesta nova convocatòria s’ha posat en marxa un tercer programa de promoció de l’emprenedoria innovadora social i urbà: Scale Up, focalitzat a secundar a projectes més consolidats amb l’objectiu de traccionar i escalar els seus models de negoci.

Les 15 iniciatives emprenedores i startups seleccionades són:

Àncora Cultura del Mar:

Projecte de protecció, divulgació i investigació del patrimoni arqueològic subaqüàtic i la cultura marítima valenciana. Àncora aporta recursos a la investigació, posant a les persones en el centre dels projectes i generant desenvolupament sostenible al territori valencià.

Cultura más social:

És una iniciativa creada per a bastir ponts entre el sector social i el cultural, a través d’una plataforma online que permet adjudicar, en condicions favorables, les entrades no venudes en espais d’art escènic i culturals a persones pertanyents a grups que, habitualment, estan exclosos del consum d’oferta cultural.

Emplogreen:

Agència d’ocupació especialitzada en economia verda, social i solidària que pretén facilitar i optimitzar les relacions professionals entre entitats i persones. Emplogreen té una plataforma online des de la qual s’ofereixen serveis personalitzats de reclutament i formació de talent.

ESUS Mobility:

És una startup de solucions de mobilitat que està creant un vehicle elèctric de transport de tres rodes, que pot circular pels carrils bici. Aquest vehicle té una capacitat de càrrega de fins a 150 quilos i 340 litres de volum, amb autonomia de 20 quilòmetres. A més disposa de mòduls de càrrega i bateries intercanviables i està catalogat per la DGT com a Vehicle de Mobilitat Personal, equivalent a un patinet elèctric.

GeoRecyler:

És una APP ludificada i connectada a un poal de reciclatge sensoritzat, creada per a conscienciar i incentivar a la ciutadania en el reciclatge de residus orgànics. A través d’aquesta aplicació es facilita la separació en origen i s’ofereixen diverses recompenses mitjançant punts canviables.

Green urban data:

Empresa que desenvolupa solucions d’intel·ligència ambiental per a contribuir a la creació d’entorns més resilients i saludables. Així mateix, faciliten la visualització i interpretació de dades per a ajudar a aconseguir compromisos ambientals i de lluita contra el canvi climàtic. Aquesta plataforma online també ofereix suport per a la presa de decisions i l’establiment d’estratègies en l’àmbit de sostenibilitat urbana.

INMI:

Plataforma digital multilingüe, que inclou geolocalització, per a connectar a persones immigrants residents a València amb serveis que puguen ser rellevants per a elles, facilitant la integració i la convivència. És una startup creada per migrants per a migrants.

It Takes a Bike:

És un projecte que ofereix diferents solucions als problemes soci-ambientals derivats del Canvi Climàtic. It takes a bike crea models de negoci sostenibles lligats a l’ús de la bicicleta, generant un impacte positiu a totes les parts implicades.

Jibu H2.0:

És una startup proveïdora d’aigua a través d’una xarxa de màquines de filtrat, connectades a una aplicació mòbil que permet la seua geolocalització i traçabilitat de consum. A més, comercialitzen una botella reutilitzable, transformant l’experiència de prendre aigua a través d’alternatives responsables, convenients i de confiança.

Organic boosting:

Organic boosting és la plataforma d’exportació automatitzada de marques ecològiques espanyoles a supermercats de tot el món. A través d’aquesta plataforma, es poden generar comandes i muntar palets de forma personalitzada. A més, ofereix un servei complet de compra, emmagatzematge, consolidació, documentació i shipping de productes ecològics.

PAZ Club de Ciclisme:

Aquesta iniciativa emprenedora elabora roba de ciclisme de la forma més sostenible possible, utilitzant materials ecològics d’avantguarda i secundant-se en proveïdors locals. PAZ pretén canviar el món de la roba esportiva, venent a nivell global productes sostenibles fabricats de manera responsable.

Reflash:

Reflash és una marca de moda que s’encarrega de reutilitzar i transformar la roba que tenim abandonada en l’armari. A través d’una botiga online, ofereix un servei de recollida i redisseny de peces, amb l’objectiu de donar-li una nova oportunitat a la roba promovent l’upcycling en la indústria de la moda.

Tecnologías que cuidan para el envejecimiento activo y saludable:

És una iniciativa emprenedora dirigida al segment d’ajuda a domicili mitjançant la incorporació de tecnologies de la Internet de les Coses (IoT) amb l’objectiu de promoure un envelliment actiu i saludable, oferint eines complementàries a la cura tradicional.

T -RENTA:

Plataforma online de lloguer temporal de mobiliari i decoració per a la llar, que ofereix als seus usuaris estalvi de temps, diners i, sobretot, comoditat. Estan dirigits a un segment de clients conscienciats amb la cura del medi ambient. En allargar el cicle de vida dels productes que lloguen, contribueixen a reduir l’impacte ambiental en el sector del moble i la decoració.

Val-Vol by Amazing Up:

És una plataforma que ajuda a connectar a persones voluntàries amb persones amb diversitat funcional o en situació de dependència que necessiten serveis de suport. Aquesta eina té un sistema d’Experiència d’Usuari (UX) dissenyat específicament per a cada col·lectiu al qual va dirigit, perquè la interacció siga ràpida i intuitiva.

COMPARTEIX:
TW - FB