La ruta Dones de Ciència permet recórrer els murals de científiques de manera sostenible

5 de octubre de 2021
CATEGORIA:
Igualtat
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La línia 99 de l’EMT recorre els murals de Jane Goodall, Nuria Oliver, Vandana Shiva, Ada Lovelace, María Blasco, Sofia Kovalevskaya i Josefina Castellví.
  • El projecte Dones de Ciència respon a un doble objectiu: visibilitzar i rendir tribut a científiques de referència i denunciar les conseqüències de la desigualtat de gènere.

El projecte Dones de Ciència, que desenvolupa el centre d’innovació Las Naves i la Universitat Politècnica de València amb el suport de la FECYT-Ministeri de Ciencia i Innovació, acaba de presentar la Ruta Dones de Ciència, en col·laboració amb l’EMT. Amb ella s’anima a la ciutadania a recórrer tots els murals de científiques amb una mobilitat sostenible. Les tres entitats promouen d’aquesta manera una ciutat més sostenible i compartida, que són dos objectius fonamentals dins de l’estratègia d’innovació Missions València 2030.

A la informació de les científiques de cadascun dels murals que apareixen en la web donesdeciencia.upv.es, se suma ara el llistat dels autobusos que poden acostar-te a aquests. La línia 99 de l’EMT, per exemple, recorre els murals de les científiques Jane Goodall, Nuria Oliver, Vandana Shiva, Ada Lovelace, María Blasco, Sofia Kovalevskaya i Josefina Castellví.

Dones de Ciència, un projecte premiat

Actualment són ja 24 els murals que han cobrat vida en aquest projecte que està donant forma a una ruta única al nostre país que permet descobrir –o redescobrir- a dones que van trencar barreres, referents en els seus respectius camps d’investigació.

El projecte Dones de Ciència respon a un doble objectiu. D’una banda, visibilitzar i rendir tribut a científiques de referència a nivell nacional i internacional, conjugant en cada mural ciència, gènere, art i noves tecnologies. Per un altre, denunciar les conseqüències de la desigualtat de gènere, tant en la construcció de vocacions científiques i investigadores, com en el desenvolupament de les carreres professionals de les dones en aquestes àrees, les seues condicions laborals, l’accés a àmbits d’investigació i els sostres de cristall als quals encara hui es veuen sotmeses.

Amb aquest projecte, els murs dels carrers de València s’han convertit en museus a l’aire lliure en els quals la ciutadania pot descobrir –o redescobrir- a algunes de les científiques més destacades de la història i la seua lluita per la igualtat de gènere en aquest àmbit.

Aquesta iniciativa va ser triada com a millor projecte de divulgació científica de l’any 2019 per la Xarxa Nacional d’Unitats de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i), que s’engloba dins de la FECYT-Ministeri de Ciència i Innovació.

 

COMPARTEIX:
TW - FB