La primera Mostra d’empreses d’inserció de la Comunitat Valenciana se celebra en Las Naves

21 de maig de 2019
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Les Empreses d’Inserció tenen entre les seues finalitats la integració laboral de persones en situació de risc o exclusió social.
  • La Mostra conclourà amb una desfilada de models de dissenys reciclats realitzats in situ per l’alumnat del Màster de Co-disseny de Moda i Sostenibilitat de l’EASD València.

El centre d’innovació Las Naves acollirà dimecres que ve 22 de maig la primera mostra d’empreses d’inserció de la Comunitat Valenciana, organitzada pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació, LABORA, i l’Associació Valenciana d’Empreses d’Inserció, AVEI. D’aquesta manera es donarà a conéixer a la ciutadania la labor que realitzen les empreses d’inserció de la Comunitat Valenciana.

Les Empreses d’Inserció són estructures sense ànim de lucre l’objectiu del qual és promoure l’ingrés en el mercat laboral de persones en situació de risc o exclusió social amb la fi última d’aconseguir la seua incorporació en empreses ordinàries. La integració laboral d’aquestes persones es realitza mitjançant el desenvolupament de projectes que els permeten accedir al mercat ordinari de treball. Per a això, l’Administració prioritza contractes amb aquest tipus d’empreses.

Així mateix, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació atorga diferents subvencions a les Empreses d’Inserció per a la realització d’accions per a la millora de l’ocupació i la inserció laboral d’aquests col·lectius com les ajudes per als incentius a la contractació de persones en risc d’exclusió social per part de les Empreses d’Inserció o les ajudes per a l’acompanyament de les persones en risc d’exclusió per part d’aquestes empreses.

En la mostra participaran les següents empreses d’inserció: A puntadas (especialitzada en confecció tèxtil industrial per a la integració sociolaboral de col·lectius vulnerables), Reciplana Recuperacions (dedicada a la gestió de residus) , Integras-Tu (la fi dels quals és la inserció sociolaboral de dones que presenten especials dificultats d’accés al mercat laboral), Arropa (alternativa ecològica de consum de roba i complements), El Rastrell (especialitzats en recollida, triado, classificació encaixat i condicionament de producte tèxtil i complements), Koopera Mediterránea (dedicada a la gestió integral de residus que promou la integració social de persones i en risc d’exclusió social) i Insertadix del Mediterráneo (que ofereix els següents serveis: cátering, neteja, jardineria i arquitectura interior i exterior, etc.). En l’esdeveniment, cada empresa mostrarà en el seu estand, de manera pràctica, els seus productes i serveis i es realitzaran tallers relacionats amb la seua activitat econòmica.

Programa d’activitats

A més dels estands i les demostracions de productes i serveis, l’esdeveniment comptarà amb diverses taules redones, tallers i altres activitats. Les empreses d’inserció, així com les persones beneficiàries de la seua activitat, comptaran amb un fòrum per a compartir les seues experiències i inquietuds.
En el programa destaquen les conferències sobre “Com crear una empresa d’Inserció” i “Com baixar els impostos de les empreses d’Inserció ” amb participació d’expertes de la Universitat de València i la taula redona sobre “Objectius de Desenvolupament Sostenible”, que serà moderada per Rocío Briones, directora general d’Ocupació i Formació de LABORA.

Koopera oferirà, com a tancament de la jornada, una mostra de moda upcycling que consistirà en l’exposició en viu dels treballs realitzats pels alumnes del màster de Co-disseny de Moda i Sostenibilitat de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València, EASD. Aquests models, hauran sigut confeccionats in situ al llarg de la jornada i realitzats amb material tèxtil recuperat per Koopera, recollit gràcies als contenidors de Koopera Càritas.

Amb aquest esdeveniment, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, LABORA i l’Associació Valenciana d’Empreses d’Inserció, AVEI, pretenen posar de manifest els valors d’integració, economia social, igualtat, solidaritat i desenvolupament sostenible que representen les Empreses d’Inserció i, d’aquesta manera, acostar-les a la ciutadania i atorgar-los reconeixement social.

L’esdeveniment comptarà amb la participació de l’Ajuntament de València, el centre d’innovació Las Naves, l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana, Iseacv, i l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València, EASD. Les persones interessades a assistir han d’inscriure’s enviant un correu electrònic a l’adreça sa_ocupacio@gva.es.

COMPARTEIX:
TW - FB