La prescripció mèdica de visites a museus d’Activa-Cultural rep un reconeixement de bones pràctiques en Salut

20 de febrer de 2019
CATEGORIA:
Salut
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Las Naves, l’Hospital General i el Museu d’Història de València són els impulsors del projecte Activa-Cultural.
  • Es tracta d’una iniciativa pionera a nivell nacional posada en marxa per les tres institucions.
  • ACTIVA-Cultural consisteix en una sèrie de visites guiades a museus com a part d’un tractament per a millorar la salut.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha entregat aquest matí el reconeixement de bones pràctiques en l’àmbit del Servei Valencià de Salut a Las Naves, l’Hospital General i el Museu d’Història de València. En aquesta segona convocatòria, la Generalitat Valenciana ha valorat el projecte Activa-Cultural, posat en marxa per les tres institucions, per aportar innovació en la millora del benestar físic i psicològic de les persones.

El Programa Activa-Cultural és una iniciativa pionera a nivell nacional que consisteix a fomentar la prescripció social i cultural en els centres d’atenció primària del departament València-Hospital General, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones majors. S’emmarca dins del projecte d’envelliment actiu (ACTIVA), posat en marxa per aquest departament en 2017.
L’Hospital General de València, en col·laboració amb el Museu d’Història de València i el centre d’innovació Las Naves i la seua xarxa Connecta Salut, van organitzar en 2018 una sèrie de visites guiades al citat museu en les quals van participar persones adscrites als diferents centres de salut de la ciutat que pertanyen al departament (Fuensanta, Nou Moles, Guillén de Castro, Nàpols i Sicília, Gil i Morte i San Isidro).

Amb Activa-Cultural, el centre d’innovació Las Naves, el Museu d’Història de València i l’Hospital General volen impulsar els espais culturals com a llocs que contribueixen positivament a millorar el benestar psicològic de les persones majors, ja que uneix dos elements clau de foment de l’envelliment actiu: l’exercici físic i la informació en salut, sobretot si es visiten de forma grupal.

La participació de Las Naves en Activa-Cultural s’emmarca dins de les solucions innovadores que es treballen en salut des del centre d’innovació de l’Ajuntament de València. L’objectiu final que es persegueix és que, juntament amb la prescripció física per part del cos mèdic als seus pacients, s’incloga la prescripció d’activitats culturals pels beneficis que els pot aportar a la seua salut, com el foment de les relacions socials, evitar l’aïllament o incentivar l’accés a la cultura.

COMPARTEIX:
TW - FB