La nit de les investigadores

18 de octubre de 2017
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Divendres que ve 29 de setembre, de 20.00 a 22.00 hores, la ciutat de València se sumisca, per primera vegada, a la celebració de la European Researchers Night, un projecte promogut per la Comissió Europea i que pretén acostar i mostrar a la ciutadania la part més humana de la recerca.
  • 30 investigadores pujaran a un escenari a la plaça de la Verge per exposar la seua experiència i trajectòria.

La celebració està organitzada pel Centre d’Innovació Las Naves i la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de València, i ha volgut dedicar aquesta nit a les dones científiques, rebatejant l’esdeveniment com «la nit de les investigadores», ja que solament un 20% de les recerques d’excel·lència a la Comunitat Valenciana estan liderades per dones. La bretxa laboral, en la conciliació i en la recerca científica, persisteix en la nostra autonomia.

Les diferents activitats organitzades tenen com a objectiu posar en valor entre la ciutadania la recerca feta per dones, així com la seua figura com a professionals en un món científic on habitualment predomina la imatge masculina. «La nit de les investigadores» compta amb la col·laboració de la start-up El Caleidoscopio, el Consell Superior de Recerques Científiques, la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València.

Per primera vegada Alacant, Elx, Oriola i València acompanyaran les celebracions de les 250 ciutats europees que organitzen aquest esdeveniment, amb la intenció de participar, mitjançant la convocatòria europea, en l’edició 2018 amb un programa més ambiciós.

L’objectiu principal de la proposta és acostar el treball de les investigadores i investigadors a la ciutadania, donar a conèixer el beneficis que aporten a la societat i la seva repercussió en la vida quotidiana. En resum, es tracta d’una activitat més per treure la ciència al carrer i fer que la gent participi.
A la plaça de la Verge de València, de la mà d’Isabel Lozano, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de València, i de la periodista XeloMiralles, la societat valenciana podrà conèixer més de 30 investigadores de diferents àrees de coneixement de la Universitat de València, de la Politècnica de València i del Consell Superior de Recerques Científiques, que en una breu presentació exposaran la seua experiència i el seu treball. En finalitzar les presentacions, el públic assistent podrà fer preguntes a les investigadores.

COMPARTEIX:
TW - FB