La mobilitat intel·ligent i sostenible arriba a la Marina amb “El Marítim Innova”

18 de novembre de 2020
CATEGORIA:
Mobilitat
COMPARTEIX:
TW - FB

  • La Marina de València compta des d’ahir amb un panell informatiu i digital que aporta informació sobre els recursos de mobilitat pròxims en temps real, així com de les incidències relacionades.
  • En total, Poblats Marítims compta amb 2 nodes multimodals dotats amb 4 panells cadascun que han sigut instal·lats en diferents ubicacions durant els últims 5 mesos.
  • Els panells d’informació interactius han sigut dissenyats i implementats per la multinacional valenciana ETRA, la qual ha comptat amb la col·laboració de l’Empresa Municipal de Transport (EMT) i la fundació d’innovació de l’Ajuntament de València, Las Naves.

Totes les persones que passegen per la Marina de València i vulguen saber quins mitjans de transport públic urbà té a prop, només han d’acostar-se fins al node multimodal situat al carrer Doctor Marcos Sopena, cantonada amb el moll de la duana. Allí poden consultar ràpidament les parades d’autobusos de l’Empresa Municipal de Transport (EMT) i les estacions de lloguer de bicicletes públiques pròximes i incidències, entre altres.

El regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha explicat que gràcies a aquesta iniciativa “es busca disminuir l’ús del vehicle privat a favor de la mobilitat sostenible en desplaçaments urbans, així com facilitar la cerca de transport públic en una zona tan turística i transitada com La Marina”.

Pròximament està previst que s’incorpore informació sobre els punts de recàrrega de vehicle elèctric en la zona, així com la informació actualitzada del metre.

Així mateix, tots els panells informatius estan dotats amb una pantalla interactiva amb tinta electrònica de molt baix consum, són alimentats amb energia solar i integren la informació amb la plataforma VLCi de l’Ajuntament de València.

Amb la instal·lació d’aquest panell, el projecte europeu MAtchUP finalitza la seua primera acció de mobilitat posada en marxa a la ciutat de València i que es completa amb la instal·lació en total de 2 nodes multimodals. El primer node està situat en la plaça Armada Espanyola i el segon node està situat entre el Mercat del Cabanyal i l’Estació del Cabanyal, comptant cada node amb 4 panells.

 

Panell ubicat a la Marina de València

 

El Marítim innova

L’objectiu de la iniciativa “El Marítim Innova”, que naix dins del projecte europeu MAtchUP i és finançat pel programa H2020, és dissenyar i implementar 52 solucions innovadores en els sectors de l’energia, la mobilitat i les tecnologies de la informació i comunicacions (TIC), amb la finalitat de millorar la vida del veïnat de Poblats Marítims.

A València participen l’Ajuntament de València, l’Empresa Municipal de Transport (EMT), el centre d’Innovació municipal LAS NAVES, WITRAC, la fundació municipal València Clima i Energia, la Universitat Politècnica de València (UPV), ETRA, l’Institut Tecnològic de l’Energia (ITE), Sènior Europa, S.L. (KVELOCE). A més, a nivell nacional també intervenen la Fundació CARTIF de Valladolid i la Fundació Tecnalia Research & Innovation de Sant Sebastià.

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and Innovation programme under grant agreement N°774477
COMPARTEIX:
TW - FB