Fotografía de los cuatro participantes de la mesa redonda Valencia Green Capital

La Missió Climàtica València 2030 participa amb estands i ponències en Iberflora

4 de octubre de 2022
CATEGORIA:
Missions València 2030
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Las Naves també té presència en el Congrés VIO, dedicat a la bioprotecció de la Infraestructura Verda de la ciutat, dins de Iberflora.
  • També són presents els projectes europeus, en els quals participa Las Naves i que impacten directament en la Missió Climàtica València 2030, com ARCH, GrowGreen, MatchUP i Wellbased.

La Missió Climàtica València 2030 és una de les protagonistes de Iberflora, la Fira Internacional de Planta i Flor, Paisatgisme, Tecnologia i Bricojardín, que s’ha inaugurat aquest matí i que se celebra en Fira València, al costat d’altres fires del “sector verd” com Eurobrico, Ecofira, Efiaqua i Eco chemical. Amb 650 signatures expositores i 55.000 metres quadrats, totes elles seran durant tres dies un gran aparador comercial per als professionals de cadascun dels sectors i, a més, presentaran novetats i tendències exclusives per a fira.

El centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament de València estarà a la zona “Espais Verds Urbans” durant aquests tres dies acostant la Missió Climàtica València 2030 a la ciutadania i al públic professional que es donarà cita en Iberflora. Gràcies a ella, València ha sigut seleccionada per la Comissió Europea com una de les 100 ciutats europees de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

Així mateix també són presents els projectes europeus, en els quals participa Las Naves i que impacten directament en la Missió Climàtica València 2030 l’objectiu de la qual és aconseguir que la ciutat siga climaticamente neutra abans de 2030, com ARCH, GrowGreen, MatchUP i Wellbased.

En línia amb l’estratègia de la zona “Espais Verds Urbans”, durant els tres dies de la fira es podrà gaudir d’un expositor informatiu del projecte europeu MAtchUP, que planteja una regeneració urbana integral en Poblats Marítims. En el marc d’aquest projecte, les persones assistents podran veure el tricicle per a persones majors de l’acció “Majors Sobre Rodes” amb la qual han passejat al voltant de 500 persones majors del barri durant els 6 mesos de duració de pilot.

També es mostrarà informació del projecte GrowGreen que consisteix en la cerca i el desenvolupament de solucions basades en la naturalesa en Benicalap per a fer de València una ciutat més verda i sostenible.

D’altra banda, també està present el projecte Wellbased que té com a objectiu dissenyar, implementar i avaluar un pla per a reduir la pobresa energètica i els seus impactes en la salut i el benestar de la població vulnerable de la ciutat. El pla es desenvolupa en els barris de Algirós, Camins al Grau i Poblats Marítims i abasta a 90 habitatges localitzats en els tres barris i a un total de 250 persones.

Finalment, des de Las Naves es recolza també aquesta zona expositiva a través del projecte ARCH, que té com a objectiu la millora de la resiliència del patrimoni natural com l’Albufera i l’Horta davant les amenaces climàtiques i altres desastres naturals.

També en el Congrés VIO

També està tenint lloc dins de Iberflora el Congrés VIO, dedicat a la bioprotección de la Infraestructura Verda de la ciutat. És un congrés per al futur sostenible, innovador i saludable, en el sector de la bioprotección del material vegetal, que va més enllà de l’àmbit tecnicocientífic, i proveeix idees disruptives i rendibles, donant veu a totes aquelles esferes que poden aconseguir la seua consolidació real: Salut, Cultura, Educació, Disseny, Ciència, Innovació, Tecnologia, Biologia, Enginyeria, Urbanisme, Paisatge, Arquitectura, Economia, Emprenedoria i Indústria.

És allí on el centre d’innovació Las Naves ha estat explicant la seua Missió Climàtica València 2030, de la mà de David Rosa, subdirector tècnic de Las Naves, en la seua ponència “Infraestructura de dades i indicadors per a aconseguir ciutats climáticamente neutres” i Francisca Hipólito, tècnica de Las Naves responsable del projecte europeu GrowGreen, que ha participat en la taula redona “València Green Capital 2024 + Missió climàtica 2030.

Durant la fira Iberflora les persones assistents que s’acosten a la zona “Espais Verds Urbans”, que té com a finalitat mostrar propostes per a una ciutat sostenible, verda i resilient, podran conéixer de primera mà els projectes europeus MAtchUP, GrowGreen, Arch i Wellbased que s’estan desenvolupant en Las Naves.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

COMPARTEIX:
TW - FB