La lluita contra el mosquit tigre com a repte del #Climathon 2018

24 de octubre de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Solucions des de diverses disciplines per a combatre la presència d’aquesta espècie invasora a la nostra ciutat; això és el que buscarà el #Climathon 2018 en València aquest cap de setmana, organitzat per Las Naves i Climate-Kic, plataforma europea de lluita contra el canvi climàtic.
  • Aquest concurs d’idees de 24 hores se celebrarà el 26 i 27 d’octubre de manera simultània a tot el món. A València l’equip guanyador rebrà un premi de 1.000 euros i la seua solució es presentarà en l’esdeveniment «La Plaça canvia pel clima» del pròxim 11 de novembre a la plaça de l’Ajuntament.

A les 10h del pròxim divendres 26 d’octubre en Las Naves els motors del #Climathon 2018 s’encendran per no aturar-se fins dissabte pel matí, quan aquest concurs de solucions per a la lluita contra el canvi climàtic baixe el teló. Seran 24 hores ininterrompudes en les què els i les participants treballaran en idees que a la nostra ciutat aporten solucions a la presència incòmoda i preocupant del mosquit tigre, conseqüència directa del canvi climàtic.

Aquest repte ha estat llançat per l’Ajuntament de València i el servei de Canvi Climàtic i la Fundació València Clima i Energia, amb una visió, a més, totalment transversal, per a que les solucions que s’aporten vinguen des de diverses perspectives de treball: sanitària, tecnològica, biològica, etc. Es formaran equips de participants i aquestos comptaran amb ajuda de mentors i mentores -procedents del món de la investigació, la universitat o les institucions públiques- durant tot el procés de treball, així com amb xerrades específiques sobre el repte dirigides per representants del Servei de Sanitat de l’Ajuntament de València, la Universitat de València, la UPV, Tragsa, etc. L’equip guanyador s’emportarà 1.000 euros de premi, a més de la possibilitat de presentar la seua idea en l’esdeveniment «La Plaça Canvi pel Clima» que se celebrarà el pròxim 11 de novembre en la plaça de l’Ajuntament de València.

El regidor d’Energia Renovables i Canvi Climàtic, Berto Jaramillo ha destacat la necessitat de treballar en una qüestió com «la lluita contra el mosquit tigre, una espècie a la què malauradament ens ha tocat conèixer al nostre territori. La seua presència està lligada al canvi climàtic i és un fet més que ens obliga a actuar en conseqüència. Projectes com el #Climathon ens compromet en eixa batalla».

Iniciativa internacional

#Climathon és una iniciativa a nivell mundial que se celebra simultàniament per tot el planeta amb l’objectiu de fer front a reptes del canvi climàtic entre ciutats. En l’edició passada participaren 106 ciutats arreu de tot el món i un total 4.500 persones.

Qui desitge participar en el #Climathon 2018 de València encara està a temps d’inscriure’s a la web https://climathon.climate-kic.org/es/valencia, on trobarà també tota la informació de l’esdeveniment.

 

** Aquesta activitat s’emmarca dins de València canvia pel clima!, una iniciativa que té com a objectiu difondre les diferents iniciatives que s’estan duent a terme a la ciutat de València amb la finalitat de fer front al canvi climàtic i les eines disponibles per a adaptar-nos a ell. Entre el 15 d’octubre i l’11 de novembre es van a produir diverses activitats, conferències i tallers en diferents punts de la ciutat, que culminaran amb un esdeveniment final en la Plaça de l’Ajuntament el dia 11 de novembre. Les entitats organitzadores i coordinadores d’aquests esdeveniments són el Servei d’Energies Renovables i Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València, les Fundacions Municipals València Clima i Energia i Las Naves.

COMPARTEIX:
TW - FB