Fotografia de traballadors a l'oficina de Startup Valencia

La Junta de Govern aprova la signatura d’un conveni amb l’associació Startup València

10 de maig de 2024
CATEGORIA:
Emprenedoria
COMPARTEIX:
TW - FB
  • L’objectiu de l’acord, dotat amb 200.000 euros, és impulsar l’emprenedoria innovadora en els sectors econòmics de la ciutat
  • En aquesta mateixa línia, s’ha aprovat un altre conveni per a la realització del programa Technovation Girls Comunitat Valenciana 2024

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València, en la seua sessió ordinària d’aquest divendres, ha donat el vistiplau a la signatura d’un conveni amb l’Associació Valenciana de Startups (Startup València), per a promoure l’emprenedoria de base tecnològica i la incorporació de tecnologia i innovació en els sectors econòmics de la ciutat. Startup València és una entitat privada sense ànim de lucre que compta amb més de 350 associats. Es va fundar en 2017 per a representar a les empreses emergents de la Comunitat Valenciana i impulsar la competitivitat de l’economia valenciana. En l’actualitat ja és un referent de l’ecosistema d’empreses innovadores i tecnològiques.

Aquest conveni està dotat amb 200.000 euros i preveu el foment i impuls de l’emprenedoria innovadora i tecnològica a través de la creació de startups com a vehicles d’innovació amb alt potencial de creixement. “La finalitat és que les solucions aportades per l’ecosistema permeten transformar els sectors tradicionals, resoldre els desafiaments de ciutat, augmentar la competitivitat econòmica i la creació d’ocupació. A més, es pretén reforçar la visibilitat a escala internacional per a atraure talent, inversions i empreses”, ha explicat Paula Llobet, regidora d’Innovació de l’Ajuntament de València.

Per part seua, Juan Luis Hortelano, president de Startup València, afirma que “aquest nou impuls a l’ecosistema innovador i tecnològic valencià és l’al·licient necessari per a continuar amb la seua dinamització i consolidar la seua expansió internacional”.

La col·laboració de l’Ajuntament de València amb Startup València, que va començar l’any 2020, permetrà desplegar l’estratègia d’innovació i emprenedoria tecnològica de la ciutat, València Innovation Capital. Entre les accions destaquen les destinades a consolidar el posicionament de l’ecosistema valencià en el panorama tecnològic internacional a través de la col·laboració públic-privada i de la promoció de les oportunitats que el hub tecnològic brinda. A més de connectar a València amb els principals hub tecnològics d’Europa i Amèrica i establir acords de col·laboració.

També treballaran per a donar visibilitat a les startups que inspiren noves experiències innovadores a la ciutat i fomentaran la posada en marxa d’activitats econòmiques d’avantguarda que generen ocupació de qualitat. A més, promouran l’organització de sessions i esdeveniments que servisquen per a donar a conéixer als sectors econòmics tradicionals, i al públic en general, les solucions oferides des de l’ecosistema innovador i tecnològic valencià.

Així mateix, l’associació connectarà als diferents actors de l’ecosistema per a compartir coneixements i generar sinergies. A més, servirà de nexe d’unió entre la universitat, els instituts tecnològics, les corporacions i les empreses emergents, perquè tots treballen en unió en la transició verda i digital de València i l’impacte positiu en la societat siga multiplicador.

Technovation Girls 2024

En aquesta mateixa línia, la Junta de Govern Local ha aprovat aquest matí un altre conveni, en aquest cas amb l’entitat Talent Growth Management, Business & People (TGMbp), per a la realització del programa Technovation Girls Comunitat Valenciana 2024. Per a això, l’Ajuntament destinarà 25.000 euros a costejar les despeses derivades de l’organització de l’esdeveniment.

Technovation Girls és un concurs que prentende impulsar l’accés a la tecnologia de xiquetes pertanyents a l’associació americana sense ànim de lucre Technovation. Es tracta d’un programa que va sorgir en 2008, les principals línies del qual d’actuació se centren en la tecnologia, l’emprenedoria i la comunicació.

Enguany se celebrarà la seua 17a edició i la 7a organitzada per l’entitat TGMbp a la Comunitat Valenciana, on ja 2.000 xiquetes han participat. L’Ajuntament i l’entitat comparteixen els mateixos objectius i interessos en el camp de la tecnologia digital, la innovació i l’emprenedoria. Aquesta col·laboració permet, així, reforçar l’ecosistema tecnològic a València, al mateix temps que brinda oportunitats a les dones, promovent la seua presència en aquest sector.

COMPARTEIX:
TW - FB