La jornada de 4 dies a debat a Las Naves

30 de març de 2023
CATEGORIA:
Avaluació de Polítiques Públiques
COMPARTEIX:
TW - FB

L’alcalde de València, Joan Ribó, i els secretaris generals de CCOO-PV i UGT-PV, Ana Garcia Alcolea i Ismael Sáez, respectivament, participaran el pròxim dilluns 3 d’abril en Las Naves en un encontre sobre la jornada laboral de 32 hores

En l’esdeveniment es debatrà sobre aquesta reducció horària laboral, comptant també entre els ponents amb Will Stronge, responsable de la plataforma Autonomy work, encarregada del pilot realitzat al Regne Unit

El pròxim dilluns 3 d’abril, Las Naves acollirà “La jornada de 4 dies a debat: una realitat o una utopia?”, un encontre en el que es pretén reflexionar sobre aquesta reducció de la jornada de treball, des de múltiples perspectives, escoltant les intervencions de representants sindicals, polítics, de l’empresa privada, així com experiències d’implantació de la jornada o l’impacte d’aquesta en qüestions com el medi ambient, la qualitat de vida, les cures o la salut.

En la jornada participaran l’alcalde de València, Joan Ribó, la secretària general de CCOO-PV, Ana García Alcolea i el secretari general d’UGT-PV, Ismael Sáez. Tots tres intervindran en una primera taula rodona sota el títol “Accions polítiques i legals per a la consecució de la jornada laboral de 4 dies”.

Experiències pilot

València serà la primera ciutat del món a realitzar un projecte pilot mensual sobre la jornada laboral de 32 hores. Las Naves és l’entitat encarregada de dissenyar i dur a terme l’avaluació de l’experiència que es posarà en marxa a la ciutat durant 4 setmanes consecutives, entre el 10 d’abril i el 7 de maig. La jornada parlarà d’aquest pilot, així com d’altres experiències realitzades en altres llocs. És el cas de Regne Unit i Islàndia.

A la segona taula redona, “Pioners i pioneres en la implantació de la jornada de 32 hores”, participarà Will Stronge, director de la plataforma i centre d’investigació Autonomy Work i qui ha estat al darrere de pilots de la jornada de 4 dies realitzats a Regne Unit i Islàndia. També estaran els empresaris María Alvarez, impulsora de La Francachela, i David Baldoví, gerent de l’empresa valenciana Brandsummit.

Impacte en el medi ambient, salut i cures

Per últim, la tercera taula redona, “Treballar 4 dies, salut, cures i sostenibilitat”, se centrarà en els diferents impactes que la jornada de 32 hores pot tenir en les nostres vides. L’ambientòleg i divulgador Andreu Escrivà, aportarà la vessant mediambiental, l’activista i investigadora Carmen Castro, assenyalarà els aspectes que tenen a veure amb les cures i una perspectiva feminista, i Ángel Martínez, remarcarà l’impacte en la salut i benestar de les persones.

Totes aquelles persones interessades en assistir, poden inscriure’s en el següent enllaç: La Jornada de 4 dies a debat: una realitat o una utopia? Entradas, Lun, 3 abr. 2023 a las 9:30 | Eventbrite

 

COMPARTEIX:
TW - FB