La indústria tèxtil protagonitza la fira del consum responsable il Market en Las Naves

16 de maig de 2019
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Organitzat per l’associació il Quartiere, en la seua aposta per la reutilització de les coses.
  • També hi haurà un taller infantil de reciclatge, poesia, música en directe i una xarrada sobre les conseqüències de l’anomenada “fast fashion”.

El consum responsable, a través de la reutilització d’articles que ja no usem o no volem, és l’objectiu de il Market. Un mercat mensual organitzat per l’associació il Quartiere i que aquest dissabte se celebra en el centre d’innovació Las Naves.
En aquest mercat la gent ven i intercanvia allò que ja no vol o ja no utilitza. La persona que compra, per part seua, aconsegueix un producte molt més barat contribuint a més a la reutilització i el consum responsable.

En aquesta ocasió la indústria tèxtil centra il Market, amb la celebració d’una xarrada sobre consum sostenible en aquest sector. S’analitzaran les conseqüències mediambientals i socials que té el consum de l’anomenada “fast fashion”. Es tracta d’una estratègia empresarial que consisteix a introduir diferents col·leccions dins del mateix any, dissenyades i fabricades de forma ràpida i barata.

El taller de reciclatge “Quina ciutat és la teua?” està dirigit al públic infantil i serà a càrrec de Llengües verds, una associació dedicada a la formació per a la sostenibilitat. Durant el taller les xiquetes i xiquets aportaran la seua visió d’una ciutat més amable per a tota la població, que construiran amb materials reciclats.
A més, hi haurà música en directe amb les músiques Ellen Indigo, saxofon tenor amb una mescla eclèctica de soul, rock, blues i cumbia; i Dan Dann, una artista que canta versions de jazz acompanyada de la seua guitarra.

La poesia també tindrà espai aquest dissabte a Las Naves, a càrrec de Poetas del montón i Versonalidad. Des d’il Quartiere aposten per aquesta sessió poètica en il Market “per a reivindicar una vida on ens mirem als ulls i ens escoltem les altres als uns o de qualsevol altra manera sense subterfugis”.

COMPARTEIX:
TW - FB