La Fundació FULL convoca els seus Premis d’Investigació i Difusió de la Lectura

25 de juliol de 2018
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Es convoquen tres modalitats: Millor Treball Final de Màster o Treball Final de Postgrau, Millor article publicat en revista científica i Millor text de divulgació publicat en qualsevol suport o mitjà generalista.
  • Els Premis Fundació FULL d’Investigació i Difusió de la Lectura 2018 estan organitzats amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, dins de les activitats que desenvolupa per al Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura 2017-2021.

L’objectiu d’aquests premis és impulsar la realització de treballs d’investigació, principalment Treballs Final de Màster (TFM) o Treballs Final de Postgrau (TFP), la publicació d’articles de recerca en revistes científiques i la publicació d’aquells treballs de divulgació general que aborden directa i indirectament el foment de la lectura, el món del llibre i la seua història o la formació lectora i literària.

Segons ha destacat Jesús Figuerola, president de la Fundació FULL, en l’acte de presentació dels guardons, “amb aquests premis, la Fundació FULL no només vol fomentar l’esperit investigador en matèria del llibre i la lectura, sinó crear vincles entre el sector del llibre i el món acadèmic que ajuden a desenvolupar polítiques i estratègies destinades a millorar els índexs lectors de la població a partir de treballs científics. Un intercanvi de sinergies necessari que connecte la universitat, les administracions públiques i el sector professional del llibre i la lectura”.

Tres modalitats:

– En la modalitat A se premiarà el TFM o TFP que presente una proposta teòrica-pràctica o d’intervenció. Aquesta modalitat està dirigida a estudiants matriculats en universitats públiques espanyoles i les seues tutores/és. S’estableix un premi d’1.200€ i diploma per a l’autora o autor del treball, i un altre de 700€ per a la tutora o tutor.

– La modalitat B es dirigeix al personal docent i investigador de les universitats públiques espanyoles que hagin publicat articles en revistes científiques entre l’1 de gener de 2016 i el 9 d’octubre 2018. S’estableix un únic premi d’1.200€ per al millor article.

– Finalment, a la modalitat C podran concursar autors i autores de qualsevol banda del món que haja publicat un text de divulgació en diaris, revistes, webs, blocs o llibres sobre foment lectora o el món del llibre. En aquesta modalitat queda establert un únic premi de 700€.

Els treballs i articles, siga la modalitat que siga a què concórreguen, podran presentar-se en català, castellà i anglès.

Els treballs podran presentar-se fins al 9 d’octubre de 2018 mitjançant el formulari habilitat a la web fundaciofull.com, on també es podran consultar les bases de la convocatòria.

Els Premis Fundació FULL 2018 es lliuraran el 20 de novembre de 2018, dins dels actes del Dia del Llibre Valencià en què es commemora la publicació del Tirant lo Blanch, una de les obres mestres de la literatura universal, escrita per Joanot Martorell i publicada a la ciutat de València en 1490.

COMPARTEIX:
TW - FB