Foto de familia

La Fira de la Gent Gran es consolida com una trobada lúdica i formativa per a les persones majors a València

30 de novembre de 2022
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB

És la segona edició de la Fira de la Gent Gran celebrada en Las Naves

 

  • El centre d’innovació de l’Ajuntament de València, Las Naves, ha organitzat la II edició de Fira de la Gent Gran sota el lema “Grans per a una València més compartida, saludable i neutra”.
  • L’esdeveniment emmarcat dins del projecte europeu ValueCare es realitza amb el suport del projecte europeu Healthy Loneliness, Wellbased i el projecte local Dial.

 

Més de 90 persones han participat en la segona edició de la II Fira de la Gent Gran la finalitat de la qual és mostrar a les persones majors totes les iniciatives que des de l’àmbit municipal s’estiguen desenvolupant i que puguen impactar positivament en la seua qualitat de vida.

El regidor d’innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha explicat que “d’aquesta manera es vol involucrar a les persones majors en el nostre repte Missió Climàtica 2030, així com continuar donant-los recursos perquè sàpien com lluitar contra la fragilitat, la soledat no desitjada o estar millor físicament a través de l’exercici”.

Durant aquesta trobada, les persones assistents han pogut conéixer a través dels diferents expositors informatius les startups del Col·lab de Las Naves Superabuelos, Cogniti, AccessCity i Isibenestar.

En estar aquesta acció emmarcada en l’estratègia d’innovació Missions València 2030 per a aconseguir una ciutat més saludable i compartida, la tècnica de I+D+i de Las Naves, Anna Melchor, ha explicat de manera amena en què consisteix la Missió Climàtica 2030 “ja que les persones majors són protagonistes d’aquest gran repte que requereix de la implicació de tot el món”.

Des de Las Naves es participa en diverses iniciatives amb la finalitat fomentar l’envelliment saludable i lluitar contra la soledat a través de diferents metodologies i tecnologies innovadores, en aquesta línia també s’ha donat a conéixer del projecte europeu Healthy Loneliness, Wellbased i el projecte local Dial.

Com a mostra de la importància de realitzar activitats per a sociabilitzar i estar en forma, s’ha realitzat un taller de decoració nadalenca i una classe de ball.
Les persones assistents han pogut gaudir amb el taller de decoració nadalenca que s’ha impartit per la startup Voramar FanPlastic del Col·lab de Las Naves, així com divertir-se molt amb una classe de ball específica per al públic.

L’alimentació també ha tingut un paper destacat amb una xarrada impartida per Antonio Carrión, membre de RASPX que ha explicat d’una manera amena com l’alimentació saludable influeix positivament en la salut través dels colors de les fruites i verdures.

 

COMPARTEIX:
TW - FB