La Fira LLAMP 3i tanca en Las Naves la 1a edició del programa d’acceleració de projectes amb impacte de la Generalitat

17 de novembre de 2021
CATEGORIA:
Emprenedoria
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La presentació final de projectes s’emmarca en la primera Fira LLAMP 3i, que se celebrarà, el divendres 19 de novembre, en el centre d’innovació, amb estands, xarrades i l’exposició dels projectes emprenedors.
  • La primera edició del programa d’acceleració LLAMP 3i s’ha desenvolupat entre juliol i octubre, amb 34 projectes i la col·laboració de deu entitats de l’ecosistema emprenedor, entre elles, Las Naves.
La primera edició de LLAMP 3i, el programa d’acceleració avançada de projectes emprenedors amb triple impacte impulsat per Direcció General d’Emprenedoria i Cooperativisme, de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, tindrà el seu fermall d’or aquest divendres, 19 de novembre, amb la Fira LLAMP 3i, en el centre d’innovació Las Naves. Durant l’esdeveniment, 22 de les 34 iniciatives que han participat en aquest programa exposaran els seus projectes, tant en els seus estands propis com en les dues sessions de pitch, i es triarà a la millor proposta de ‘Emprenedoria verda i digital’.
Durant la sessió del matí, tindrà lloc el ‘Connection Day’, organitzat per l’Associació Valenciana d’Empreses del Sector de l’Energia (Avaesen). Exposaran les seues propostes nou empreses: Emplogreen Ecosocial; Comunitat Energètica Enersoste; Esus Mobility; Flynspire; Niakoron; Offset Trail; Therminer; Bioferric Ink, i Xicoteta Energia.
A la vesprada, se celebrarà el Demo Day, amb les quinze empreses que opten al premi ‘Emprenedoria verda i digital’: Vuelo Ártico; Turfazm; Reliance; R2 Innovación; Mininot; Mediterranean Algae; Cistella; Just Enough; Integrazafat@s, Agencia Inclusiva; Flynspire; Emplogreen Ecosocial; DoggieSnax; D’Armela; Comedida, i Cogniti.
La Fira LLAMP 3i està oberta a totes les persones i organitzacions interessades a participar, des de les 11 hores a les 19.30 hores. En tot moment, es mantindran les mesures de seguretat personal necessàries pel context de pandèmia.
L’esdeveniment serà inaugurat per Rebeca Torró, secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. La clausura serà a càrrec de Teresa García, directora general d’Emprenedoria i Cooperativisme de la Generalitat Valenciana.
Un programa construït sobre la col·laboració
“L’emprenedoria orientada a la sostenibilitat és el punt de partida per al canvi de model productiu”. Amb aquest enfocament, es va posar en marxa, el mes de juliol, el programa d’acceleració LLAMP 3i. El seu objectiu és involucrar a empreses de recent creació -amb menys de tres anys d’antiguitat- en la consecució del triple impacte innovador -social, mediambiental i econòmica sostenible-, alineat amb els ODS (Objectiu del Desenvolupament Sostenible).
Per a la seua implementació i desenvolupament, la Direcció General d’Emprenedoria ha comptat amb el suport de deu entitats de l’ecosistema emprenedor valencià: Avaesen; els centres europeus d’empreses innovadores (CEEIs) de València, Castelló i Elx; la Federació Valenciana d’Empreses Cooperativa de Treball Associat (Fevecta); Fundació Novaterra; l’escola de negocis Fundesem; Impulsalicante; València Activa, i Las Naves.
En el cas de La Naves, la col·laboració s’ha articulat a través de l’acceleradora pública Col·lab, els responsables de la qual han mentorizado a tres equips de LLAMP 3i.
“Compartim enfocament i objectius: impulsar el desenvolupament de solucions que contribuïsquen a millorar el medi ambient i l’entorn urbà, per a generar impactes positius en el benestar de les persones”, destaca Marta Chillarón, directora general de Las Naves.
De fet, dos dels projectes, la plataforma d’ocupació Emplogreen Ecosocial i Esus Mobility, que treballa en un vehicle sostenible de repartiment de mercaderies d’última milla, han sigut accelerats en Col·lab i han participat en el programa Llamp 3i.
El servei d’acceleració LLAMP 3i s’emmarca dins de Programa LLAMP Comunitat Valenciana, posat en marxa per la Conselleria d’Economia Sostenible “per a agrupar, reorientar i integrar totes les accions i instruments al servei de l’ecosistema emprenedor i de l’economia social, amb l’objectiu d’impulsar l’emprenedoria basada en la innovació social i tecnològica i en objectius de desenvolupament sostenible”.
Un dels objectius prioritaris és “combatre les bretxes que el desenvolupament de l’emprenedoria afronta: bretxes de gènere, socials i inclusives, territorials i generacionals, juntament amb facilitar l’accés als recursos necessaris per a l’emprenedoria: serveis d’acompanyament -des de la fase d’ideació fins a la de consolidació- i accés al finançament”.
Missions València 2030
El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.
Actualment s’acaba de llançar la primera missió, València Ciutat Neutra, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà.
COMPARTEIX:
TW - FB