La creativitat com a motor de desenvolupament de les empreses i dels territoris

14 de desembre de 2021
CATEGORIA:
Innovació Organitzacional
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Experts nacionals i internacionals analitzaran en el centre d’innovació Las Naves, de València, el paper de l’economia creativa en la recuperació econòmica.
  • Es donaran a conéixer alguns dels projectes més destacats en economia creativa tant a nivell nacional com internacional

Demà dimecres 15 de desembre se celebrarà el Fòrum de l’Economia Creativa, amb l’objectiu de promoure la reflexió sobre la importància de la creativitat com a motor de desenvolupament de les empreses i dels territoris. Durant la jornada, que tindrà lloc en el centre d’innovació Las Naves, s’analitzarà el paper de l’economia creativa en la recuperació econòmica.

El Fòrum, organitzat per Innova&acció, comptarà amb la presència d’experts nacionals i internacionals que abordaran la importància del binomi creativitat i innovació, “el context actual planteja nous reptes que requereixen idees i d’aqueixes idees naix la capacitat creativa i quan aquesta capacitat s’aplica a productes, solucions o serveis dóna com a resultat la innovació”, apunta la directora de Innova&acció, Olga Broto.

En opinió dels experts, l’economia creativa és el sector econòmic que involucra l’aportació d’idees i coneixement a l’hora de generar riquesa i abasta sectors tan amplis com l’art, entreteniment, disseny, arquitectura, publicitat, gastronomia, recerca i desenvolupament, tecnologia, informàtica i telecomunicacions. En definitiva, la creativitat i la cultura són fonamentals en l’economia com a generadores de riquesa”, recalca Juan Pastor, director adjunt de Innova&acció.

Durant el fòrum, es presentaran projectes desenvolupats pel País Basc i la Comunitat Valenciana com les comunitats autònomes pioneres a liderar projectes de referència en l’economia creativa.

En el primer cas, la directora de Cultura en el Govern Basc, Aitziber Atorrasagasti exposarà el projecte Impulsa Euskadi Creativa dins de l’estratègia de RIS3, al costat de sectors com la indústria intel·ligent, energies netes, salut personalitzada, alimentació saludable i ciutats sostenibles. En el cas de la Comunitat Valenciana, Xavi Calvo compartirà l’experiència de la World Design Capital de València 2022.

Laura Miguel Baumann de Fundesarte mostrarà experiències artesanes altament innovadores i en les quals es constatarà com els artesans poden col·laborar amb les indústries en els seus processos d’innovació.

Roger Casas- Alatriste de El Cañonazo, una de les agències de màrqueting transmedias més innovadores d’Espanya i María del Puy amb la seua productora Malvalanda, amb diversos premis Goya i una nominació als Oscar, ens parlaran sobre com fer compatible liderar equips creatius i empreses viables i internacionalitzades.

A més, de la mà de professionals com Juan Carlos Santos, especialista en anàlisi de tendències, Marcos Rozas, R&D and Innovation Manager de Istobal o Eva Toledo, Co CEO de Padima, descobrirem qüestions entorn de nous conceptes, la hibridació i el valor de l’intangible.

Durant la trobada se celebraran diferents taules redones en les quals també participaran experts des de les diferents perspectives de l’economia creativa com Trinidad Zaldivar, del Banc Interamericà de Desenvolupament, Uqui Permui, presidenta de READ, Gotzon Bernaola Ariño, coordinador de l’Agència basca de la innovació, Pau Rausell Köster , de Econcult, Mónica Bonafonte , de FAD, entre altres.

Us adjuntem el programa del fòrum https://innovayaccion.com/foro-de-economia-creativa-2021#Programa

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment s’acaba de llançar la primera missió, València Ciutat Neutra, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

COMPARTEIX:
TW - FB