La Comissió Europea reconeix el treball de València, Dresden i Antalya en el projecte europeu MAtchUP

11 de desembre de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

  • L’Ajuntament de València i el centre d’innovació Las Naves viatgen al costat dels seus socis valencians a la ciutat alemanya de Dresden per a exposar el treball realitzat.
  • Dins de les visites de camp es va conèixer el centre d’emmagatzematge per a la calefacció domèstica de Dresden.

Representants de l’Ajuntament de València i el centre d’innovació Las Naves, junt amb els socis valencians d’Etra, Witrac, la Universitat Politècnica de València, ITE i K-Veloce i la resta de socis europeus, van estar del 4 al 6 de desembre en la ciutat alemanya de Dresden durant la celebració de la reunió de revisió del projecte europeu MAtchUP, a la qual van assistir representants dels 28 socis pertanyents a 8 països diferents. En ella es van rendir comptes davant la Comissió Europea i aquesta va reconèixer tot el treball realitzat en el projecte, especialment en els pilots de les tres ciutats far: Dresden (Alemanya), Antalya (Turquia) i València (Espanya).

MAtchUP és un projecte de 5 anys finançat per la UE (octubre de 2017 – setembre de 2022) que té per objectiu catalitzar la transformació de les ciutats intel·ligents a Europa, com a part de la iniciativa Ciutats i Comunitats Intel·ligents de la UE. El projecte MAtchUP espera facilitar aquest procés de transformació urbana en implementar solucions innovadores en l’àmbit de l’energia, la mobilitat i les TIC gràcies al compromís ciutadà.

València és ciutat capdavantera del projecte a través de l’Ajuntament de València i Las Naves. A més, és ciutat Faro (Lighthouse) amb la planificació de 52 accions que es van a desenvolupar en el districte de Poblats Marítims que comprèn els barris del Grau, Cabanyal, Canyamelar, Malvarrosa i Natzaret.

Els alcaldes de Dresden i de Skopje (capital de Macedònia) van donar la benvinguda a la reunió en la qual van estar representades les tres ciutats far (Dresden, Antalya i València) i les ciutats ‘followers’ (la macedònia Skopje, la belga Ostende, la israeliana Herzliya i la finlandesa Kerava).

Durant els dies que va durar la reunió es van donar a conèixer els paquets de treball en els quals s’estructura el projecte, l’estat en el qual es troben i futura planificació, dels diferents socis del consorci europeu del projecte MAtchUP. Així mateix, es va concloure com a repte futur la cerca d’indicadors d’impacte, engagement amb la ciutadania, definició de les intervencions i contactes amb altres projectes amb bones pràctiques.

A més es van realitzar visites de camp a diversos projectes pilot de Dresden, com el barri de Johannstadt, un hub multimodal de transport o la planta innovadora d’energia de Reick en la qual es calfa i emmagatzema l’aigua a 120 graus per a després distribuir-la en les calefaccions domèstiques de la ciutat alemanya. Finalment la comitiva va visitar una fàbrica d’automòbils de Volkswagen on es treballa el futur de la mobilitat, centrada en el vehicule elèctric.

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and Innovation programme under grant agreement N°774477

COMPARTEIX:
TW - FB