La Comissió Europea premia l’organització municipal de la Setmana de la Mobilitat 2016

8 de octubre de 2017
CATEGORIA:
Mobilitat
COMPARTEIX:
TW - FB

Recentment s’ha conegut que la Comissió Europea ha premiat l’última edició de la “Setmana de la Mobilitat” València, la corresponent a setembre del 2016, organitzada per la regidoria de Mobilitat Sostenible. En concret, la Comissió ha reconegut la nostra ciutat com una de les 10 urbs que millor ha organitzat les activitats al voltant d’esta important cita i que més diversitat d’accions i propostes ha dut a terme en favor de la mobilitat sostenible.

Segons ha destacat la Comissió Europea, les ciutats seleccionades –entre elles València, que era la primera vegada que es presentava- mostren una visió a llarg termini de la mobilitat, incorporant una gran comunicació i participació ciutadana en el procés. A més, tenen un enfocament i una estratègia per a fomentar el transport sostenible com a mètode de transport que dóne resposta al públic en general.

El premi té com a objectiu reconèixer les autoritats locals que han fet importants esforços en la promoció de la mobilitat urbana sostenible i que ho demostraren en l’European Mobility Week. Cal recordar que la 15a edició de l’European Mobility Week es va dur a terme del 16 al 22 de setembre de 2016, amb la participació d’un total de 2.427 poblacions -la taxa de participació més alta de la història-.

En la Setmana de la Mobilitat 2016, València va organitzar activitats en línia amb el tema anual de la campanya: “Mobilitat intel·ligent, Economia potent”. Així, L’EMT i el Metro de València van ser gratuïts el 22 de setembre i la ciutadania va disfrutar de múltiples activitats en nombrosos barris de València amb la plaça de l’Ajuntament de com a epicentre, acollint una Fira de la Mobilitat. Una Exposició, un photocall de l’ONU, una patinada popular, una Bicifestació, la Ruta Cicloturista per l’horta de Vera fins al Barranc de Carraixet i altres moltes activitats van omplir els carrers de València.

Per al regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, “este premi és una gran noticia per a la nostra ciutat. És molt positiu que una altra administració distinguisca València per la millora que s’està fent en la mobilitat. El reconeixement és per a tot el personal tècnic de la regidoria i, en definitiva, per a tota la ciutat”.

Finalment, cal dir que no es tracta de l’únic premi que ha rebut la ciutat els últims mesos respecte a la tasca que s’està fent des de l’Ajuntament respecte a la mobilitat. El passat desembre València ja va ser una de les localitats guardonades pel Ministeri de Medi Ambient en el marc de la Setmana Espanyola de la Mobilitat, quedant en la segona posició. El jurat va concedir una distinció a la capital del Túria per les mesures adoptades per calmar el trànsit i promoure la peatonalització de la zona centre de la ciutat.

El regidor de Mobilitat Sostenible va recollir el reconeixement, lliurat per la directora general de l’Oficina Espanyola de Canvi Climàtic, Valvanera Ulargui. El consistori s’havia presentat amb algunes de les actuacions com la peatonalització de l’entorn de la Llotja i el Mercat Central o la reducció de la velocitat del trànsit al centre i altres punts de la capital, aspectes que van ser ben valorats pel Govern central.

COMPARTEIX:
TW - FB