La CE amplia 9 mesos més el projecte Life Future que facilita la compra pública verda a València

29 de març de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La iniciativa europea s’allargarà fins desembre de 2018 amb l’objectiu de seguir facilitant que les licitacions de l’Ajuntament de València per a la compra de mobiliari urbà es realitzen amb criteris mediambientals i sostenibles a través d’una ferramenta dissenyada ex profés i anomenada GUF TOOL.
  • L’Ajuntament de València participa, a través de Las Naves, en aquest projecte -emmarcat en el programa LIFE de la UE – junt amb l’Institut Tecnològic del Plàstic Aimplas, la Universitat Jaume I de Castelló, el Centre Tecnològic del Joguet AIJU, i els socis europeus ACR+ (Associació de Ciutats i Regions per al Reciclat i la Gestió Sostenible dels Recursos) i l’Ajuntament de Koprivnica (Croàcia).

La ferramenta GUF TOOL de Life Future facilita que el consistori valencià trie en les seues licitacions aquelles ofertes de compra de mobiliari urbà que compleixen criteris mediambientalment sostenibles. Està adreçada als responsables de compres d’aquest mobiliari, als quals guia durant el procés de licitació, des de la generació dels requisits ambientals que han d’incloure en els seus plecs de condicions, fins a l’avaluació ambiental comparativa entre els diferents productes per aconseguir una compra pública verda.

Segons explica el regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Berto Jaramillo, l’ampliació del termini de duració del projecte “permet que es realitzen major nombre de licitacions amb aquesta ferramenta, que les empreses s’animen a complir els criteris sostenibles i que siga un model per a instal·lar-se de manera definitiva amb el temps en l’ajuntament, complint així amb la nova llei de contractes de l’administració pública”.

S’ha calculat que la incorporació d’aquestos productes sostenibles suposarà una reducció de fins un 26,5% del seu impacte sobre el calfament global, d’un 15,5% del consum d’energia i fins un 10,8% del volúmen de residus generats. Aquest projecte, a més, suposarà una ampliació del mercat europeu d’aquestos productes respectuosos amb el medi ambient i impulsarà la seua competitivitat a través de l’eco-innovació.

El projecte, que acabarà en desembre de 2018 permetrà també l’elaboració d’una guia de “compra verda” que s’incorporarà als processos d’adquisició de mobiliari urbà dels consistoris. Aquesta ferramenta estarà a l’abast tant de les administracions públiques encarregades de realitzar aquestes compres com dels seus proveïdors.

Més info: http://www.life-future-project.eu/

COMPARTEIX:
TW - FB