Kangu cerca inversors per a expandir el seu model de ‘assistència activa’ de persones majors, menors i amb discapacitat

12 de juliol de 2022
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB

 

  • La startup presta serveis d’assistència de persones majors, menors i amb discapacitat adaptats a les necessitats reals en cada cas i amb l’objectiu de mantindre i desenvolupar l’estil de vida de cada persona
  • L’empresa va iniciar la seua activitat al febrer de 2021 i ja compta amb 250 col·laboradors en cartera, especialitzats en diferents tipus d’assistència
  • Entre els objectius estratègics, està l’expansió geogràfica i l’ampliació de serveis, amb opcions com la teleassistència

En una societat amb la piràmide poblacional invertida, l’assistència de persones a domicili és un sector amb creixent demanda de present i altes expectatives de desenvolupament a futur. En aquest context, Kangu planteja un model diferencial a l’habitual en el mercat, amb una filosofia de ‘assistència activa’ de persones majors, menors i persones amb discapacitat. El positiu acolliment de la seua proposta en el primer any d’activitat de la startup, li ha portat a obrir una ronda de finançament en la qual busca atraure inversors amb experiència en aquests àmbits, que s’impliquen amb el projecte. L’objectiu és captar entorn de 300.000 euros fins a final d’any.

“Ens fa falta inversió per a poder continuar creixent, ampliant serveis i captant nous clients, perquè estem convençuts que podem generar impactes positius en la vida de moltes persones”, detallen Jose i Marc Grancha, pare i fill, fundadors de Kangu.

Kangu va nàixer com a empresa al desembre de 2020 i va iniciar la seua activitat al febrer de 2021. Actualment compta amb una cartera de 250 col·laboradors, especialitzats en diferents disciplines de l’atenció i assistència a domicili i una demanda creixent dels seus serveis.

Serveis adaptats a cada necessitat

“A més, ens plantegem anar avançant, a poc a poc, per a acabar incorporant un servei integral de teleassistència, a part del servei presencial del qual ja disposem. El primer pas, és la signatura d’una aliança amb Mapfre per a incorporar la seua App de salut digital entre les opcions de servei que tenen els nostres clients”, destaquen.

“Un dels avantatges diferencials enfront de la competència, que està donant suport a aquesta consolidació, és aqueixa aposta per l’assistència activa: Nosaltres el que volem és continuar desenvolupant l’estil de vida de la persona que cuidarem; és a dir, no perquè algú haja de recórrer als nostres serveis per una necessitat, significa implícitament que és totalment dependent, sinó que pot ser que necessite suport en alguna de les tasques del seu dia a dia o que vulga tindre a algú que li faça companyia. De fet, prestem serveis recurrents o puntuals i, fins i tot, donem suport a residències de majors”, destaquen els emprenedors.

Kangu ha estés els seus serveis a menors i persones amb diversitat funcional, “ja que creiem fermament que el mercat de l’assistència a domicili no sols s’ha de centrar en les persones majors, sinó que també hi ha cabuda per a altres grups de la població que seran importants en un futur, però que han d’estar ben cuidats en el present”, destaquen.

Aquesta filosofia diferencial ha portat a l’empresa a ser part de les startups de la sisena edició dels programes de Col·lab, l’acceleradora pública de Las Naves, en el programa Scale-Up, centrat en iniciatives en creixement.

“Ressaltaríem la gran labor que es duu a terme per part de Las Naves per a aconseguir que diferents empreses valencianes treballen conjuntament per impactar a nivell social, econòmic i mediambiental. El que més ens està agradant de Col·lab són les relacions personals i el coneixement que comparteixes, que t’aporta aqueix suport que moltes vegades et costa trobar quan emprens un negoci. Ens afavorirà en molts aspectes perquè Kangu siga un d’aqueixos projectes que aconseguisca impactar de veritat en les persones”, subratllen Jose i Marc Grancha.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació, sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment, València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió “ciutats intel·ligents i climàticament neutres”.

 

COMPARTEIX:
TW - FB