Jornada ‘Tecnohumanisme vs Transhumanisme’

26 de novembre de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La jornada ‘Tecnohumanisme vs Transhumanisme Serà l’Humà Augmentat un nou Ésser humà?’ forma part de IANética.
  • Amb aquest projecte, l’objectiu de Las Naves és impulsar el TecnoHumanisme en l’era del Big Data, la Internet de les Coses i la Intel·ligència Artificial, amb valors ètics i humanistes.

«El tecnohumanisme accepta que l’Homo sapiens tal com ho coneixem, ha conclòs el seu curs històric i ja no és rellevant en el futur». Harari adverteix que l’única manera de poder resistir l’embat de les màquines intel·ligents serà «utilitzant la tecnologia per a crear el Homo deus: un model humà molt superior, que conserva característiques humanes essencials, però també gaudeix de capacitats físiques i mentals millorades».

Aquesta visió de Harari és més pròxima al Transhumanisme, l’objectiu del qual és transformar la condició humana mitjançant el desenvolupament i fabricació de tecnologies que milloren les capacitats humanes, a nivell físic, psicològic i intel·lectual. El TecnoHumanisme respecte al Transhumanisme no cerca necessàriament l’evolució a l’Humà Augmentat, ni pretén frenar la possible Cyborgització, només es defineix com a moviment que concep de forma integrada els valors humans, en el context d’un Segon Renaixement, on la visió antropocèntrica posa la Tecnologia al servei de l’Ésser humà.

Aquesta visió s’ha d’aconseguir mitjançant el desenvolupament d’una ètica normativa en l’àmbit tecnològic per a hibridar amb el nou Humanisme de l’Era Digital. Aquesta unió entre pensament i tecnologia, sorgit de l’aplicació de les idees i tesis de les disciplines humanes a les tecnologies emergents disruptivas de la Quarta Revolució Industrial és la base principal del moviment i amb el que s’aconsegueix la seua màxima d’aconseguir l’Antropocentrisme Tecnològic o TecnoAntropoCentrisme.

PROGRAMA
11.00-11:15h.: Benvinguda.
11.15-11:45h.: Presentació del projecte i els seus pilars.
11.45-14:00h.: Taula redona.

COMPARTEIX:
TW - FB