Jornada ‘Ciutats, ciutadania i innovació social’

12 de març de 2019
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • INGENIO (CSIC-UPV) són els organitzadors d’aquesta jornada.
  • La trobada es realitzarà el 10 d’abril en el centre d’innovació Las Naves, de l’Ajuntament de València, i reunirà diferents actors que generen pràctiques d’innovació ciutadana.

“Ciutats, ciutadania i innovació social: política pública i experiències per a la transició cap a la sostenibilitat” és el títol de la jornada que l’Institut de Gestió de la Innovació i del Coneixement INGENIO (CSIC-UPV) realitzarà el pròxim 10 d’abril, amb l’objectiu de posar en comú diferents experiències i perspectives sobre el rol de la ciutadania en la construcció de models més sostenibles de producció i consum, conéixer com es configuren internament, quins aprenentatges aporten i com poden ser donats suport a els processos que generen.

Al llarg de la jornada, es realitzaran dues taules redones. La primera s’enfocarà en el “Context i reptes per a la innovació social per a la transició a la sostenibilitat a les ciutats”, que ajudarà a comprendre la necessitat de l’existència d’aquestes experiències d’innovació “des de baix”, així com les potencialitats i reptes que sorgeixen des de l’administració pública per a donar suport a aquest tipus d’iniciatives. En aquesta primera anàlisi i diàleg participaran personalitats com Antonio Lafuente, investigador del CSIC i de MediaLab Prado; i Raúl Olivan, del Govern d’Aragó.

En la segona taula, cridada “Mirades i pràctiques des de diferents posicions per a construir nous models de producció i consum des de baix”, s’abordarà com han de relacionar-se els actors involucrats en aquestes dinàmiques ciutadanes, per a donar suport genuïnament els processos d’innovació que construeixen. En aquest espai es comptarà amb la participació de Adrian Smith, investigador de la Universitat de Sussex; Ángel Ruiz, de Ecooolocal; Javier Ibáñez, del Centre d’Innovació Las Naves i Roberto Jaramillo, Regidor de l’Ajuntament de València. A la vesprada, es realitzarà un “Taller d’innovació social”, sempre obert a tot el públic, per a conéixer quines barreres i quines oportunitats apareixen en l’avanç de les iniciatives d’innovació social, des de la base, a València.

La trobada es realitza en el marc de les activitats que INGENIO (CSIC-UPV) organitza per a commemorar el seu 20 aniversari, al llarg de 2019. Les persones interessades a assistir, poden inscriure’s en: https://goo.gl/2j3x6w

COMPARTEIX:
TW - FB