Jordi Peris exposa en Brussel·les el model energètic de València

6 de juny de 2017
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El regidor d’Energies Renovables i Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València, Jordi Peris, participarà en una taula redona sobre energia, junt amb Kathleen van Brempt, membre del Parlament Europeu i Pieter Faber, responsable del grup de treball de Smart Cities de la European Regional Research and Innovation Network (ERRIN).
  • La reunió, celebrada en el marc de la conferència internacional «Making Urban Transitions Happen: Lessons from Eight Cities», té com a objectiu l’intercanvi d’experiències de les ciutats respecte la transició del model energètic. «Volem compartir l’aprenentatge, totes les conclusions positives després de participar en Transition Cities, iniciativa que s’ha desenvolupat des de Las Naves i que tracta d’implementar projectes urbans innovadors relacionats amb la reducció d’emissions de carboni», ha explicat Peris.

Brussel·les acull demà la conferència internacional “Making Urban Transitions Happen: Lessons from Eight Cities” organitzada pel projecte Transitions Cities de Climate KIC, iniciativa de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia que impulsa la innovació en la batalla contra el canvi climàtic. A aquesta conferència assistirà el regidor d’Innovació i Energies Renovables del Ajuntament de València, Jordi Peris.

Durant l’esdeveniment s’abordaran els nous enfocaments per a abordar el canvi climàtic, apostant per la transició a una economia amb baixa emissió de carboni a través de processos innovadors. En aquesta línia i per a donar a conèixer l’estratègia municipal, així com la participació de València, des de Las Naves, en el projecte de Transition Cities, l’edil participarà en una taula redona sobre energia i en la taula final, compartint les conclusions amb experts i expertes de polítiques socials i de xarxes d’innovació de la Unió Europea.

Peris detallarà el treball de València en la transició cap a un model energètic més sostenible, així com resumirà les conclusions després d’haver participat en els últims anys des de Las Naves en el projecte europeu Transition Cities, amb el què s’ha desenvolupat diversos concursos que han dut a terme l’execució de pilots en la ciutat d’eficiència energètica, de lluita contra el canvi climàtic i mobilitat.

Alguns d’aquestos pilots estan desenvolupant-se ara mateix com és el cas de la ubicació de plaques solars als mercats ambulants, la mesura de la qualitat de l’aire en edificis públics o bicicletes elèctriques carregades amb energia solar. Altres pilots han estat una plataforma online dissenyada per fomentar els desplaçaments sostenibles de la ciutadania, una solució innovadora, amb tecnologia dissenyada a València, per millorar l’eficiència dels autobusos de l’EMT, o un sistema per a reutilitzar l’aigua de la piscina del poliesportiu de Natzaret per al reg de les instal·lacions esportives.

La participació en Transition Cities també ha permés a València identificar reptes per a la consecució d’eixa transició de model energètic, subratllant la pobresa energètica, la necessitat de realitzar campanyes de conscienciació d’estalvi d’energia, la gestió integral d’energia en edificis i la mobilitat.

Peris, ha explicat que amb la participació en aquest projecte, a més d’identificar manques i oportunitats en matèria d’energia a València, es pretén “captar finançament europeu que repercutisca en el benefici de la ciutat mitjançant el desenvolupament d’idees innovadores”.

printlogo

COMPARTEIX:
TW - FB