Jibu H2o inicia l’expansió de la seua xarxa de fonts intel·ligents per Espanya i ampliarà els seus àmbits de servei a esdeveniments

7 de desembre de 2021
CATEGORIA:
Emprenedoria
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La startup planeja una ronda de finançament per a abordar nous sectors i zones geogràfiques, després de validar el seu model de fonts contactless en espais públics i privats a Catalunya i Comunitat Valenciana.
  • La seua tecnologia evita el contacte físic entre l’usuari i l’envàs i el dispensador, a través de sensors, garantint la màxima seguretat.

L’any 2022 serà “estratègic” per a la startup Jibu H2o, que accelerarà el desplegament de la seua xarxa de fonts intel·ligents (refilling stations) que actuen com a punts de subministrament d’aigua potable filtrada i que s’activen sense contacte, després de validar el seu model a Catalunya i la Comunitat Valenciana. L’empresa compta ja amb 12 punts de subministrament operatius, situats en espais públics i privats -centres educatius-. Actualment, està en negociacions amb ajuntaments de diferents municipis, tant a les províncies on ja té presència, com a Madrid i País Basc. A més, ultima el seu desembarcament en centres esportius, gimnasos i esdeveniments, segons detalla el seu cofundador i CEO, Diego Figueroa.

Per a abordar aquesta expansió, tant geogràfica com per línies de negoci, Jibu H2o preveu obrir una ronda de finançament en els pròxims mesos.

“El bon acolliment del nostre model respon al fet que és una alternativa al consum d’aigua envasada sostenible, que evita el consum i desaprofitament de botelles de plàstic, amb fonts modernes, ergonòmiques, accessibles i inclusives, de manera que totes les persones poden acostar-se a recarregar qualsevol tipus d’envàs, de manera segura i amb un sistema de filtració que garanteix el millor sabor de l’aigua. El nostre disseny crida l’atenció de la gent i, al mateix temps, inspira confiança, en l’actual context”, detalla l’emprenedor.

Les fonts de Jibu H2o estan vinculades a una aplicació, la qual cosa permet mapear la seua localització i obtindre informació sobre la traçabilitat del consum d’aigua.

Projecte guanyador en el Demo Day de Col·lab

Jibu H2o ha sigut triada la millor startup de la quarta edició dels programes d’acceleració de Col·lab, en la categoria Scale-Up. “Quan arribem a Col·lab, no havíem pogut provar el nostre prototip, perquè va arribar la pandèmia, amb el confinament, i el projecte es va paralitzar. No dubtem a vindre a València, perquè estaven apostant per nosaltres, i en Las Naves hem crescut i validat el nostre model. Ha sigut una gran experiència”, afirma Figueroa.

A més, ha anat sumant altres reconeixements. Entre ells, ha sigut una de les empreses finalistes dels Premis Més Humà -promoguts per la Fundació MásHumano, amb suport de Bankinter i El Corte Inglés-, en la categoria ‘Projectes o idees que contribuïsquen a la construcció d’un entorn més saludable, sostenible i pròsper per al planeta’.

“Dels 10 milions de botelles de beguda de plàstic que consumim cada dia a Espanya, només es recicla entorn del 20%. La resta, es converteix en un factor de contaminació. Per això, la nostra proposta a organitzacions, tant públiques com privades, no és només en qualitat de clients potencials, sinó com a col·laboradors en aquest gran esforç en contra dels desaprofitaments de plàstic. En només dos mesos, amb les 12 refilling stations ja operatives, hem evitat el consum de més de 12.000 botelles de plàstic. Aquesta dada, malgrat que encara xicotet, dóna idea del potencial que podem aconseguir a mesura que la xarxa es vaja expandint”, apunta l’emprenedor.

En línia amb el seu objectiu de generar impactes positius per a les persones, Jibu H2o ha instal·lat una de les seues fonts intel·ligents al pati urbà Zona Santiago, projecte social desenvolupat en el barri El Cabanyal de València.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

S’acaba de llançar la primera missió, València Ciutat Neutra, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

COMPARTEIX:
TW - FB