Jibu h2o inicia la implantació de les seues fonts d’aigua potable filtrada en empreses i llançarà un sistema per a domicilis enguany

26 de maig de 2021
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La startup ha dissenyat un sistema de ‘fonts intel·ligents’ per a centres de treball i espais públics, que permeten emplenar envasos amb aigua potable filtrada, evitant el desaprofitament de milions de botelles de plàstic.
  • La seua tecnologia evita el contacte físic amb el dispensador de l’usuari i de l’envàs, a través de sensors, garantint la màxima higiene i seguretat.

A Espanya, es consumeixen uns 10 milions de begudes embotellades cada dia. Jibu h2o proposa una alternativa a aquest ús massiu d’envasos de plàstic: una xarxa de fonts intel·ligents (refilling stations) que actuen com a punts de subministrament d’aigua potable filtrada i que s’activen sense contacte. Després de validar la seua proposta en l’acceleradora pública Col·lab, la startup està instal·lant els seus primers dispensadors en empreses i espais públics. Al mateix temps, ha iniciat el desenvolupament d’un prototip de sistema de filtrat adaptat a domicilis, que espera llançar a la fi d’enguany.

L’empresa ha instal·lat ja els seus primers cinc dispensadors intel·ligents: tres amb una empresa de distribució d’aigua pública de Catalunya, un en una escola de negocis de Barcelona -on s’ha fet una prova que s’ampliarà amb una xarxa de fonts- i en Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, del qual forma part Col·lab.
Les fonts de Jibu h2o estan vinculades a una aplicació, la qual cosa permet mapear la seua localització i obtindre informació sobre la traçabilitat del consum d’aigua. “En el cas de la prova a l’escola de negocis de Barcelona, en només tres setmanes aconseguim evitar el consum de més de 500 litres d’aigua embotellada, unes 1.000 botelles de plàstic”, detalla Diego Figueroa, cofundador i CEO de Jibu h2o.

Figueroa explica que l’estratègia d’implantació del seu sistema, s’orienta “tant a organitzacions públiques com privades, no sols com a clients potencials, sinó com a col·laboradors en aquest gran esforç en contra dels desaprofitaments de plàstic. En el cas de les Administracions, plantegem oferir un servei tant en oficines i centres de treball i atenció, com en espais públics, per a ciutadans i turistes”.

Jibu h2o ha apostat per dispensadors amb un disseny “funcional, estètic i intuïtiu”. “Descobrim que una de les raons per les quals la gent pren més aigua embotellada en ciutats que compten amb aigua potable és psicològica. L’aigua embotellada ha invertit molts diners i temps a desenvolupar una imatge de qualitat i confiança. El nostre disseny crida l’atenció de la gent i, al mateix temps, inspira confiança, a més de seguretat en l’actual context”.

En procés de millora contínua
En aquest sentit, afig que “el canó de l’aixeta està ocult i s’activa amb sensors i no hi ha contacte de l’usuari amb la font. Moltes organitzacions es van trobar, i actualment encara es troben, en el dilema de tancar o bloquejar moltes de les seues fonts d’aigua potable, per a minimitzar el risc de la transmissió del virus. Estan en cerca de solucions i, per a Jibu h2o, això va suposar una oportunitat d’avançar el nostre pla d’incloure sensors en la màquina. Fins ara, els resultats han sigut molt positius. Treballem, constantment, en la incorporació de millores en el nostre sistema”, destalla Figueroa.

A més, la quarantena pel Covid-19 “inicialment va provocar una aturada en els nostres projectes, però ens va donar l’oportunitat de tindre temps per a replantejar o enfortir la nostra idea i entendre-la millor. Aconseguim millorar els plans de fabricació, expandim la nostra xarxa de contactes, incloent la integració d’un enginyer i un taller proveïdor per a fabricar la màquina, i ens va permetre enfocar-nos en la cerca de concursos i incubadores, la qual cosa ens va portar a Col·lab. La xarxa de persones mentores és excel·lent i estan enriquint el nostre desenvolupament, aportant la seua perspectiva des de la seua experiència i perfil professional i, en l’espai de treball que ens brinden, podem desenvolupar el projecte a la seua màxima capacitat, envoltats d’unes altres startups que també estan en fases similars, rebent un feedback molt valuós, en el dia a dia”.

COMPARTEIX:
TW - FB