IVACE llança una campanya per donar a conèixer el Pla AutoconsumE+

11 de octubre de 2017
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de Ivace-Energia ha llançat una campanya informativa i de publicitat per donar a conèixer a la societat valenciana els avantatges del autoconsumo.
  • També s’especifiquen les ajudes que, a través del Pla AutoconsumE+, el Ivace posa al servei dels ciutadans, empreses i entitats.

Aquesta campanya posa l’accent en una de les condicions bàsiques per estendre l’ús de les energies renovables per autoconsumo; la difusió dels seus avantatges i beneficis. En aquest sentit, la directora general del Ivace, Júlia Company, ha assenyalat que “les successives normatives reguladores del Govern central en matèria d’autoconsum han generat un clima desconfiança, inseguretat i desinformació que, en la pràctica, ha suposat la paralització del desenvolupament de l’autoconsum”.

“Amb aquesta campanya, volem generar confiança, transmetent un missatge positiu i d’optimisme entre la societat perquè l’autoconsum siga vist com el que és realment: una opció legal, viable, de present, que des de la Generalitat impulsem de forma decidida i sense fissures”, ha explicat.

La campanya explica els avantatges idonis que posseeix el territori valencià i que ho situen com a lloc idoni per al desenvolupament de l’autoconsum. Entre aquestes, destaquen els elevats nivells de radiació solar, el model de desenvolupament industrial valencià, basat en pime’s amb un gran potencial de superfície de cobertes disponible per albergar instal·lacions i una xarxa elèctrica molt mallada, d’elevada capacitat, així com una àmplia oferta d’empreses del sector de l’energia solar fotovoltaica amb experiència en el desenvolupament d’instal·lacions.

Ajudes del Pla AutoconsumE+

També es donarà a conèixer les ajudes impulsades per la Generalitat per facilitar l’impuls de l’autoconsum a la Comunitat Valenciana. Referent a això, per als habitatges particulars, el Pla estableix deduccions fiscals del 20% en el tram autonòmic, en vigor des del passat 1 de gener.

La base màxima de deducció és de 8.000 euros i no s’estableixen límits màxims a les bases de tributació a l’hora de determinar l’import de la deducció, a més de posseir altres avantatges que la fan molt versàtil quant a la seva aplicació.

El pla preveu així mateix una línia específica de finançament destinat a empreses i entitats privades i públiques on el autoconsum té un gran potencial de desenvolupament. Es tracta d’una línia de préstecs bonificats, a interès 0% i a retornar en fins a 10 anys en quotes semestrals, amb un import del préstec que podrà aconseguir els 300.000 euros.

COMPARTEIX:
TW - FB