Investigadors valencians desenvolupen un kit per comparte el xoc sèptic

30 de octubre de 2017
CATEGORIA:
Salut
COMPARTEIX:
TW - FB

Un equip d’investigadors i mèdics valencians està desenvolupant un kit de diagnòstic i pronòstic de xoc sèptic. El nou kit, denominat HistShock, té en tramitació la patent europea i permetrà reduir l’impacte mortal d’uns episodis que provoquen més de 5.000.000 de morts en el món cada any.

El projecte és un dels seleccionats per la Fundació per a la Innovació i la Prospectiva en Salut a Espanya, FIPSE, en el marc del programa de mentorització internacional desenvolupat per l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) a través del seu programa IDEA2 Global, que finalitzarà el pròxim mes de desembre.

La sèpsia és una resposta negativa de l’organisme a una infecció perllongada en el temps que pot derivar en xoc sèptic, que entre el 30-50% dels casos, produeix la mort dels pacients. És un problema molt greu i multifactorial, de difícil diagnòstic, i especialment greu en xiquets i ancians.

El kit es basa en la detecció d’unes proteïnes, histones, que s’alliberen al torrent sanguini en el curs d’un procés inflamatori provocat per una infecció. La seua concentració augmenta segons progressa la sèpsia i és molt elevada en cas de xoc sèptic.

Més información ací.

COMPARTEIX:
TW - FB